Artikel top billede

Danske it-iværksættere sælger firmaet til amerikansk it-virksomhed

Den dansk-stiftede Dropbox-konkurrent Soonr er blevet solgt til en amerikansk it-virksomhed.

Den danske it-iværksætter-virksomhed Soonr er blevet opkøbt for et ukendt beløb af det amerikanske it-firma Autotask, der laver cloud-baserede business management-løsninger.

Soonr har siden 2005 udviklet en Dropbox-lignende cloudløsning, der især henvender sig til erhvervskunder.

Ifølge Steve Ray Boye, der er teknologichef i Soonr og var med til at stifte virksomheden tilbage i 2005, har Autotask haft et ønske om at udvide sin produktportefølje med en fildelings og -synkroniseringstjeneste. 

"I den forbindelse snublede de over os. Vi er i den situation, at vi har været ekstremt stærke på teknologien, men meget svage på salg- og marketing. De har til gengæld haft en meget stærk salg- og marketingsafdeling, så det er et ret godt match," siger han.

Utålmodige investorer

Soonr har gennem årene modtaget investering fra store virksomheder som Intel, Cisco og investeringsfirmaet Highbar Partners, og ifølge Steve Ray Boye har investorerne gennem de seneste år været interesseret i at lave en exit.  

"Vores investorer var efterhånden blevet lidt lange i skægget. De ville da sikkert have været villige til at supporte os nogle år endnu, men det var et godt tidspunkt for alle parter. Virksomheden har eksisteret i 10 år nu, og det har været en lang rejse for os. Det er meget rart, at jeg nu ved, hvornår der kommer løn i næste måned. Sådan har det ikke altid været gennem de seneste år," siger han. 

Det lyder lidt som om, at der har været et pres for, at der skulle ske et salg? 

"Ja, gennem de seneste tre eller fire har år har der været et ønske om, at det var på tide, at der enten kom et salg eller en fusion," siger han.

Soonr har befundet sig i et marked med hård konkurrence, hvor konkurrenterne har heddet Dropbox, Microsoft, Google og Box. 

Her har Soonr forsøgt at differentiere sig ved at satse på erhvervssegmentet, men ikke desto mindre har det været en hård kamp mod konkurrenter med væsentligt flere midler tilrådighed.

"Hvis du kigger på vores konkurrenter, så har deres investorerer skudt 20 - 30 millioner dollars i dem, og det betyder, at de har haft mulighed for at eksekvere ting på et langt større plan, end vi har. Her har vores investorer været mere tilbageholdende og ikke haft samme ønske om at hoppe i med begge ben," siger han.

Ingen konsekvenser for danske ansatte

Soonr blev i 2005 stiftet af Steven Ray Boye, Lars Gunnersen og Martin Frid-Nielsen.

Steven Ray Boye og Lars Gunnersen fortsætter i virksomheden efter salget, mens Martin Frid-Nielsen stoppede i virksomheden sidste år. 

Soonr har hovedkontor i San José i USA, mens produktudviklingen er foregået i virksomhedens danske afdeling samt i en udviklingsafdeling i Slovakiet.

Ifølge Steve Ray Boye vil salget ikke have negative konsekvenser for Soonrs danske afdeling, hvor der i øjeblikket er 16-17 ansatte. 

"Vi fortsætter som før i Danmark, og vi vil formodentligt gradvis få tilført flere midler, fordi der er en forventning om, at vi fordobler antallet af brugere inden for det næste halve års tid," siger han.

Læs også:

Danske iværksættere satser stort i cloud-kamp mod Dropbox
 

Dansk it-udvandrer: Sådan er der i Silicon Valley




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere