Artikel top billede

Dansk kæmpefirma: Vi får nok ikke det store ud af Windows 10

It-chefen hos det danske rengøringsselskab ISS med en halv million medarbejdere har testet virkomheds-versionen af Windows 10. Der er flere fordele ved at benytte systemet, selvom det ikke er nogen revolution, lyder dommen.

Hos den globale servicevirksomhed ISS, som har hovedsæde i Danmark, har it-chef Kenneth Wilsen i forsommeren haft fingrene nede i Windows 10-dejen til virksomhedsbrug.

I starten af juni har han sammen med Microsoft-folk fået fremvist det spritnye Windows 10 Enterprise-system i et proof of concept for rengøringsfirmaet, der har omkring 30.000 Windows-pc'er.

Fremvisningen har blandt andet bestået i, at Kenneth Wilsen og hans it-folk har fået set simulerede udrulninger på et par maskiner.

Han har også fået kigget nærmere på den nye Edge-browser, og så har ISS's it-chef fra selskabets hovedkvarter konstateret, at de tidligere versioner af Windows 10 Enterprise havde en række småfejl, som Microsoft-folkene lovede ville blive fikset, inden den endelige lancering i starten i denne måned.

"Overordnet ser det hele rigtig fint ud, men vi er lidt tilbageholdende med at være first-movers på Windows 10, da vi havde blandede erfaringer med Windows 8 og 8.1. Jeg tror desuden heller ikke, at vi får det helt store ud at bruge Windows 10 i forhold til tidligere versioner," lyder it-chefens dom.

Kommer med nye maskiner

It-chefen fra ISS' hovedkvarter i København med omkring 200 medarbejdere fortæller, at Windows 10 formentligt bliver testet i ISS' hovedkontor i de kommende måneder.

Også selvom det nyeste skud på Windows-stammen umiddelbart ikke vil kunne gøre en afgørende forskel på rengøringsfirmaets effektivitet og dermed bundlinje.

Og står Kenneth Wilsen mellem valget at opdatere over nettet eller skifte styresystem i forbindelse med udskiftning af en computer, vil han anbefale det sidste.

"Hvis vi skal opgradere over nettet, vil det tage op mod tre timer, og brugeren skal undvære sin pc. Hvis vi installerer Windows 10 på en ny maskine, kan vi klargøre pc'en inden, og på en måde forstyrrer vi brugeren mindst muligt," forklarer Kenneth Wilsen til Computerworld.

Han forklarer den noget tøvende tilgang til Microsofts nye Windows-flagskíb med, at selskabet tidligere har konstateret visse udfordringer med eksempelvis samspillet med de nuværende benyttede Internet Explorer-versioner 9 og 10 og så erhvervskritiske applikationer.

"Vi bruger den browser, som styresystemet er født med, og i mange lande skal de have adgang til deres ERP-systemer. Den slags skal jo bare virke," konstaterer Kenneth Wilsen fra ISS, der er til stede i mere end 50 lande.

Flere fordele ved Windows 10

Han ser dog mange fordele ved Windows 10.

Blandt andet har ISS-folkene konstateret, at udrulningen i backenden er blevet en del nemmere.

"Vi producerer selv vores images, hvilket også er blevet nemmere med Windows 10. Derudover er integrationen mellem data fra One Drive-skyen og lokale data blevet meget nemmere og mere ensartet," vurderer Kenneth Wilsen.

Han er desuden meget nysgerrig på Edge-browseren, og hvordan den vil udvikle sig i den kommende tid.

Også brugergrænsefladen i Windows 10 får en buket roser med på vejen, da den modsat Windows 8 i ISS-it-chefens optik ganske givet vil berolige mere, end den vil forvirre. 

"Indtil videre har vi ikke stødt på deciderede ulemper, men startknappen er tilbage, og det ligner jo Windows igen. Det bliver brugerne nok glade for," lyder skudsmålet fra Kenneth Wilsen.

Læs også: 
Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Din mening: Opgraderer du ikke til Windows 10? Så fortæl os hvorfor

Hvem er hurtigst?: Windows 10 og 8 i direkte test mod hinanden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere