Artikel top billede

Windows RT-bruger? Disse funktioner får du i pseudo-windows 10 - og disse funktioner må du undvære

Hvis der stadig er nogle Windows RT-brugere derude: I kan se frem til en opdatering til jeres Windows 8,1 RT-modeller - men computerne bliver ikke opdateret til Windows 10

Der er snart nyt på vej, hvis du har en Windows RT-computer: Microsoft kommer med en større efterårs-opdatering til det efterladte og relativt ubrugelige styresystem.

Men det er ikke en opdatering til Windows 10.

Du bliver stadig i Windows RT 8.1 (kommer til at hedde RT 8.1 Update 3), men du får en ny startmenu, der minder mere om den fra Windows 10.

Samtidig kommer der også en forbedret låseskærm, men forvent ikke meget mere end det.

Ligeledes vil startmenuen ikke være den samme som i Windows 10, men vil være bygget oven på det UI-system kaldet DirectUI - det samme som startskærmen er bygget på i Windows 8.

Mange havde dog nok også håbet på, at RT kunne vågne lidt op igen, når nu Windows Store bliver fyldt med Universal Apps - apps som kan virke på både Windows-desktops, tablets, mobiler, HoloLens og Xbox One.

Men Universal Apps kommer ikke til at virke på Windows 8.1 RT.

I stedet vil du stadig kun kunne bruge Windows 8-apps.

Et dødt system
Windows RT var Microsofts forsøg på at lave et letvægtssystem til tablets, men langt hen ad vejen fejlede strategien:

Du kunne ikke installere klassiske win32/.net-programmer, men kun apps fra Windows Store, og der kom aldrig rigtig gang i Windows Store, som langt hen ad vejen var fyldt med bloatware og ubrugelige apps.

Samtidig fik Intels Atom-processorer et mindre gennembrud og var gode nok til at give en god Windows-oplevelse, men uden begrænsningerne fra Windows RT på ARM-processorer.

Microsoft selv har selv ikke udviklet et produkt med Windows RT siden Surface 2, og Microsofts nyeste Surface-enhed, Surface 3, har da også en Atom-processor og kan køre den fulde version af Windows 10.

Windows RT 8.1 Update 3 bliver højst sandsynligt den sidste opdatering til RT.

 Læs også: Nekrolog: Så slog Microsoft - tilsyneladende - endelig Windows RT ihjel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere