Artikel top billede

Microsoft udsender første sikkerheds-rettelser til Windows 10

Microsoft udsender de første sikkerheds-opdateringer til det helt nye Windows 10, der blev sendt i luften for blot to uger siden.

Microsoft har udsendt den første større sikkerhedsopdatering til Windows 10, der udkom i sin endelige version for blot et par uger siden.

Du kan læse mere om Windows 10-lanceringen her: Vi har testet den endelige version af Windows 10: Her er vores dom

Det er sket i forbindelse med Microsofts månedlige såkaldte 'Patch Tuesday,' hvor selskabet samlet udsender sikkerhedsopdateringer.

August-udgaven af sikkerheds-pakken indeholder således fem såkaldte sikkerheds-bulletiner - der hver især indeholder en række patches -  til Windows 10 samt en enkelt bulletin til den nye Edge-browser, som der fortsat hersker en del usikkerhed omkring.

Det kan du læse mere om her: Skidt start for Microsofts nye Edge-browser: Får kold skulder på flere danske websider.

Få sikkerhedsproblemer indtil videre

Selv om det kan forekomme drastisk, at Microsoft er nødt til at sikkerhedsopdatere Windows 10 blot to uger efter lanceringen, ser det faktisk relativt godt ud.

Det mener sikkerhedsmanden Wolfgang Kandek fra sikkerhedsfirmaet Qualys.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at 'blot' 40 procent af de netop udsendte generiske Windows-patches er beregnet til at lappe sikkerhedshuller i Windows 10.

Det er et lavt tal for Microsoft. Til sammenligning var 60 procent af de udsendte Windows-patches beregnet til at lappe huller i Windows 8 i de første to måneder af Windows 8's levetid.

Tre af de nye bulletiner bliver betegnet som 'kritiske,' der er Microsofts mest alvorlige kategori.

De dækker sikkerhedshuller i Office, Internet Explorer og Microsoft Office.

Sikkerhedshullet i Office er allerede blevet udnyttet af hackere til at overtage kontrollen over ramte pc'er ved at narre brugere til at åbne et inficeret Word-dokument, lyder det fra Microsoft.

Du kan se alle de nye sikkerhedsopdateringer fra Microsoft her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere