Artikel top billede

Bestikkelsessag: Lydfil belaster Ateas danske topchef

En hidtil hemmeligholdt lydoptagelse kaster nyt lys over Ateas danske topdirektør, Morten Felding,s rolle i den store bestikkelsessag i Region Sjælland.

Ateas administrerende direktør i Danmark, Morten Felding, så helt anderledes dramatisk på, hvordan penge på firmaets særlige konto 2840 blev anvendt, end han hidtil har givet udtryk for i offentligheden.

Det fremgår af en hidtil hemmeligholdt lydoptagelse, som Berlingske er kommet i besiddelse af.

Konto 2840 er central i den store bestikkelsessag i Regions Sjælland, hvor 13 personer er sigtet for overtrædelse af straffeloven bestemmelser om korruption.

På den hemmelige optagelse diskuterer Morten Felding ifølge Berlingske Ateas brug af den særlige konto med en nu forhenværende Atea-medarbejder, der ligesom Morten Felding selv også er blevet sigtet i sagen.

I en redegørelse til Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI), oplyste Morten Felding tilbage i juni i år ellers, at der var tale om en »helt almindelig balancekonto«, hvor der var opdaget »enkelte tilfælde af rejseudlæg«, som gik ud over de normale retningslinjer.

Hør lyd-optagelsen her.

Sammenligner med hvidvask for Stein Bagger

Men på lydoptagelsen sammenligner Morten Felding Ateas formodede bestikkelseskonto med at vaske penge hvide for den fængselsdømte storsvindler Stein Bagger og frygter, at det vil bringe Atea på avisernes forsider, hvis kontoen bliver opdaget.

»Den transaktion i alt det, der foregår her, kan følges fuldstændig, så hvis der er nogen, der splitter lortet ad, så har vi hundrede procent medvirket til noget, som ikke er i orden. Så kan vi stå direkte på forsiden af avisen. Det ... det er jo totalt ligesom at vaske penge hvide for Stein Bagger. Der er ikke nogen forskel,« siger Morten Felding på lydoptagelsen, der ifølge Berlingske stammer fra et møde i slutningen af oktober 2014.

Mødet drejer sig efter alt at dømme om Ateas formodede bestikkelseskonto, kendt som »konto 2840«, og indholdet levner ikke tvivl om, at Morten Felding anser kontoen for at være dybt ulovlig.

Der er heller ingen tvivl om, at Morten Felding frygter, at kontoen kan blive opdaget.

»Det her setup, vi har i dag ... Revisionen, de graver mere og mere i de ting, vi gør,« siger han blandt andet på optagelsen.

Berlingske har tilbudt Morten Felding at kommentere den optagede samtale, men han ønsker ikke at medvirke.

Sigtelserne i sagen omfatter ansatte i regionen og Rigspolitiet, ligesom Morten Felding selv sammen med en række nuværende og tidligere medarbejdere i Atea og den konkurrende 3A-it er under mistanke for at have givet og modtaget t i bestikkelse.

Så sent som i går oplyste Bagmandspolitiet til Computerworld, at politiet er på vej med flere sigtelser.

Læs også:

3A-it tager til genmæle i bestikkelssesag: Anklager er 'voldsomme og usande'

Den store bestikkelsessag: Nu begynder anden halvleg i sagen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere