Artikel top billede

Foto: Janice Chan. (Foto: Janice Chan)

Disse bredbåndsselskaber giver dig den hurtigste Netflix-oplevelse

Fiberselskaberne dominerer listen over de bredbåndsudbydere med de hurtigste forbindelser til Netflix-kiggeri. Få her overblikket over, hvor du får den højeste hastighed til Netflix-kataloget.

De danske fiberselskaber dominerer klart på listen over de hurtigste bredbåndsselskaber, når det kommer til at servere streaming-tjenesten Netflix til danskerne i den bedste sendetid.

Det viser Netflix' egen oversigt over de hurtigste bredbåndsudbydere for juli, hvor Netflix har målt på forskellige selskaber og landes gennemsnitshastigheder.

Ifølge DR Medieforskning brugte omkring en halv million danskere Netflix-sitet i 2014, mens analyseinstituttet Wilke i år anslår, at 35 procent af danskerne bruger Netflix.

Waoo helt i top

På den danske Netflix-oversigt ligger fiberselskabet Waoo (Trefor) nummer et som selskabet med den hurtigste gennemsnitshastighed med sine 4,10 Mb/s.

På andenpladsen findes kabeludbyderen Stofa og med Waoo (Seas-NVE) på tredjepladsen.

Efter fiberudbyderen ComX på fjerdepladsen ligger Waoo (Energimidt) på femtepladsen efterfulgt af Dansk Kabel TV og Stofa SE Fiberbredbånd på henholdsvis 6.- og 7.pladsen.

Først nede som nummer otte er der blevet plads til et traditionelt teleselskab, TDC, der har en gennemsnitshastighed på 3,83 Mb/s.

Danmark på sjettepladsen

TDC-hastigheden på 3,83 Mb/s svarer for øvrigt til de danske bredbåndsselskabers gennemsnitshastighed, hvilket placerer Danmark på en samlet sjetteplads over alle de lande, som Netflix har forretning i.

Læs også: Netflix losser danske priser i vejret

Øverst i det globale hierarki ligger Belgien (gennemsnitshastighed på 4,16 Mb/s), mens Luxembourg (4,12 Mb/s), Schweiz (4,08 Mb/s), Holland (4,03 Mb/s) og Sverige (3,89 Mb/s) ligger foran os.

I disse lande er det hovedsageligt også fiberselskaber, der dominerer toppen af listerne, mens det i Luxembourg og Schweiz er kabeludbydere, der ligger nummer et i begge lande.

Netflix' hjemland USA har en gennemsnitshastighed på 3,2 Mb/s, mens den globale Netflix-bundskraber er Costa Rica med en gennemsnitshastighed på 1,77 Mb/s.

I alt er Netflix til stede i mere end 50 lande, hvor over 62 millioner abonnenter betaler for tv-tjenesten.

Læs også: 
Netflix trækker stikket i sine datacentre og lægger alt i konkurrentens sky

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet

Fremtidens tv-løsning er på vej: Men det er ikke det, vi lige er blevet præsenteret for




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere