Artikel top billede

Gartner klar med ny hype cycle: Se de hotte og hypede it-trends her

Hvornår er de nye, hotte og hypede teknologier modne, og hvornår skal du hoppe med på de nye it-trends? Det får du hjælp til med Gartners nye hype cycle for 2015. Se den her.

Teknologier kommer og går - nogle består, andre forgår.

Nye it-trends skyder frem hvert eneste år, og det kan være sin sag som CIO og it-organisation at spotte de teknologier, der har det største potentiale - og at gennemskue, hvor modne (eller umodne) de forskellige teknologier er.

For alle teknologier gennemgår en livscyklus, hvor de blandt andet når et hype-peak på tidspunkt, derefter typisk skuffer lidt i en periode, før de så alligevel viser sig at rumme en masse reel værdi.

Du skal fokusere på innovation

Det er denne bevægelse, som Gartner hvert år beskriver med sin berømte hype cycle, og nu er 2015-udgaven netop frigivet.

"I år opfordrer vi CIO'er og andre it-ledere til at dedikere tiden og energien til at fokusere på innovation frem for blot trinvise forbedringer i forretningen og samtidig at hente inspiration ved at scanne bredere end blot til grænserne af ens egen industri," lyder det fra rådgivningsfirmaet.

Læs også: Gartner: Her er de vigtige teknologier i 2015

På dette års hype cycle fremhæver Gartner blandt andet de selvkørende biler øverst på hype cyclen, hvor forventningerne er skruet helt i vejret (og også mere end teknologierne kan bære).

Her finder man også internet of things og 'advanced analytics with selv-service delivery'.

Samtidig er en teknologi som augmented reality hastigt på vej mod 'skuffelsens dal', hvor den vil befinde sig i et stykke tid, før augmented reality om fem til ti år ifølge Gartner når sit reelle potentiale som teknologi.

Interessant er det i den forbindelse at se, at det netop er der - hvor teknologien er moden og den potentielle værdiskabelse reel - at en teknologi som 3D printing til virksomheder er på vej hen, ligesom også 'gesture control' er ved at være modnet som teknologi.

Samtidig lyder en generel anbefaling til virksomhederne fra Gartner:

"Efterhånden som virksomheder fortsætter rejsen mod at blive digitale forretninger, vil det at identificere og benytte de rigtige teknologier på det rette tidspunkt være kritisk."

Her er Gartners hype cycle for 2015:

Læs også:

Gartner: Her er de vigtige teknologier i 2015

Her er de nye teknologier, der ændrer vores verden

Rødglødende it-trends tvinger din arbejdsplads til store forandringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere