Artikel top billede

Dansk prissammenlignings-site får 15 millioner kroner: Sådan skal pengene bruges

Interview: Et godt netværk og en simpel ide har skaffet Samlino.dk 15 millioner investorkroner til at opbygge it-firmaet. Læs hvordan pengene skal brændes af.

Den lille it-entreprenørvirksomhed Samlino.dk har indsamlet 15 millioner investorkroner fra en stribe af de tunge finansdrenge i kongeriget, eksempelvis Lars Seier fra Saxo Bank.

Firmaet er i fuld gang med at opbygge en virksomhed, hvor de besøgende på websiden kan sammenligne priser på finansprodukter som eksempelvis banklån, forsikringer og teleabonnementer.

"Det er gratis for forbrugeren, der kan finde det bedste tilbud via tjenesten," fortæller Kristian Pitzner-Jørgensen, der er administrerende direktør, og chef for cirka 20 medarbejdere på Østerbro i København.

Omsætningen hentes fra de virksomheder, der er med i sammenligningerne på siden med et argument om, at deres produkt markedsføres overfor en interesseret forbruger.

"Vi har alle relevante firmaer med i vores sammenligninger, men det er ikke alle firmaer, der betaler til os. Dem, der betaler, kan kunderne komme direkte i kontakt med fra siden," fortæller han om forretningen.

Forretningskonceptet er kendt fra udlandet, hvor blandt andet Goldman Sachs har investeret i lignende projekter.

I Danmark er det nok firmaer som Momondo, der sammenligner flypriser, der kendes bedst inden for sammenligningsforretninger.

Du har hentet 15 millioner kroner fra investorerne. Hvordan har du gjort det?

"Mads Faurholt-Jørgensen har været med til at udvikle forretningsideen. Han står bag investeringsselskabet Nova Founders Capital, og jeg kender ham gennem mit netværk og fra vores tid i konsulenthuset McKinsey."

Mads Faurholt-Jørgensen, der vel er det, man kan kalde en wonderboy med speciale i online-iværksætteri, kan du læse meget mere om denne historie: Manden med 300 millioner it-investeringskroner i lommen: Her er markedet for den næste store online-succes.

"Hans netværk er enormt, og det har dannet baggrunden for mange af de kontakter, der har været nødvendige," siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

"Mads' (Faurholt-Jørgensen, red.) baggrund betød også, at vi startede op med en rimelig komplet it-platform fra et af de andre landes projekter."

Så det har været nemt at skaffe penge via netværket?

"Vi har naturligvis fremlagt forretningsplanen, strategien og jeg skulle vise, hvem jeg er. Men det er gået ganske fornuftigt. Sammenligninger af priser er ikke så stort i Danmark som i mange andre lande, og der er en del gode referencer at trække på fra udlandet."

Hvad skal I så bruge så mange investorkroner til?

"Vi skal bruge rigtig mange af pengene på at sprede budskabet om vores eksistens til danskerne. Vi mener, der er et behov for, at vi gør det nemt for brugeren at finde rundt i komplicerede områder som forsikringer eller mobilabonnementer. Det tager tid at sprede det budskab og vækste, og derfor er det nødvendigt med kapital," siger han og fortsætter:

"Desuden skal vi udvikle på vores platform og arbejde med brugervenligheden. Det vil være de primære anvendelsesområder. Vi tjener i dag penge på tjenesten, så forretningen kører sådan set allerede."

Hvor langt rækker 15 millioner?

"De rækker langt. Vi er rimelig velpolstrede flere år frem i tiden."

Hvilket krav er der forbundet med 15 millioner kroner? Hvad skal du levere for det beløb?

"Vores succeskrav er, at vi kommer ud til danskerne med budskabet om, at Samlino.dk er det sted, man kan sammenligne finansielle produkter og derved spare penge. Vi skal bygge en sund forretning op omkring det."

Har du et bundlinjekrav?

"Det er der naturligvis. Jeg kan ikke sætte tal på lige nu, men presset er ikke enormt. Kritisk masse er i første omgang det vigtigste."

Samlino.dk ApS er stiftet i 2014 og virksomheden er placeret i København. Fokus er på finansielle services.

Læs også:

Derfor kan it-virksomheder uden omsætning være milliarder af kroner værd

Så meget vækst er der i danske venture-startups

Microsoft desperat: Mangler tusindvis af it-folk

Værkstedsportal: Vi har masser af penge, men mangler kvalificerede danske it-folk