Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Venstres it-ordfører stopper: Partiet fortsætter uden it-politikere

It-ordføreren i det regeringsbærende parti, Venstre, er færdig på posten efter 10 år med ODF-, OOXML- og cookie-diskussioner. Måske får Venstre slet ikke nogen ny it-politiker.

Regeringspartiet Venstre har ikke længere en it-ordfører.

Det er en kendsgerning, efter partiets it-politiker Michael Aastrup Jensen med 10 års erfaring på posten helliger sin tid til at være Venstres udenrigspolitiske ordfører og udviklingsordfører.

Det bekræfter Michael Aastrup Jensen over for Computerworld.

"Ja, lige i øjeblikket har vi ikke nogen it-ordfører, men det kan godt være, at vi får det. Nu skal vi lige starte op efter sommerferien, og så kan det da godt være, at nogen bliver udnævnt til it-ordfører," siger han.

Svarer til Grønlandsordfører

Hvis it-udvikling er en af de vækstområder, som Danmark skal leve af i fremtiden, hvorfor står politikere så ikke i kø for at blive it-ordfører hos Venstre og i andre partier?

"Det er der mange forklaringer på. It har ikke sit selvstændige udvalg på Christiansborg. Desuden er det et teknisk vanskeligt område at profilere sig på for en politiker, og derfor kan det i nogle partier sidestilles med at være ordfører for Grønland eller Færøerne."

Hvis politikerne ikke har den fornødne teknisk forståelse, skulle vi så hellere have ansat it-vismænd med teknisk viden frem for it-politikere?

"Nej, det mener jeg ville være synd for den demokratiske proces at fjerne det helt fra politikerne."

Lav et it-folketingsudvalg

Du sad selv som it-ordfører i 10 år. Var din egen politiske karriere så ude på et sidespor?

"Nej, jeg mener jo, at it er et ekstremt vigtigt område, men jeg har simpelthen ikke tiden længere til at varetage området efter 10 år som it-ordfører."

Læs også: Derfor er det så svært at føre it-politik i Danmark

Hvad kunne der egentlig gøres for at bringe it højere op på agendaen hos landets politikere?

"Man kunne begynde med at nedsætte et specifikt it-udvalg, som jeg selv har været talsmand for. På den måde kunne alle it-spørgsmål samles der frem for, at det er en del af mange forskellige ministerier."

"For politikerne ville det betyde, at alle it-diskussioner havnede der, og for medierne ville det være nemmere at finde de samfundsrelevante historier i dette udvalg."

Læs også:
Danmarks nye videnskabsminister: Vi har et problem med it-uddannelserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere