Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM klar til at masseansætte it-folk: Skal bruge 300 medarbejdere til nyt udviklingscenter i Malmø

IBM åbner nyt stort udviklingscenter i Malmø og er klar til at masseansætte 300 nye medarbejdere.

Et nyt stort IBM-udviklingscenter med 300 medarbejdere er på vej til Malmø, blot en god halv times kørsel fra København.

Avisen Sydsvenskan skriver, at der skal ansættes 300 medarbejdere, og at det først og fremmest vil være nyuddannede it-folk.

Chefen for den nye IBM-afdeling, Johan Forssander, udtaler til Dagens Industri i Sverige.

"Vi har evalueret flere områder i Sverige, men valgte Malmø, da byen har en ekstrem mangfoldighed, både etnisk og aldersmæssigt med mange unge, og da det er i nærheden af både universiteter og højskoler."

Det skal de arbejde med

Sydsvenskan skriver desuden, at det nye udviklingscenter skal arbejde med cloud, analyse-løsninger, sociale meder og it-sikkerhed - hvilket da også er IBM-koncernens helt store satsningsområder i disse år.  

"Det er en stor mulighed for unge mennesker i Malmø at få et udviklende og stimulerende arbejde i en interessant organisation."

"Det større perspektiv er, at det viser, hvilke kvaliteter, der findes i Malmø, når det gælder arbejdskraften og kompetencerne," udtaler Daniel Kipowski fra Invest in Skåne, som har forhandlet med IBM om etableringen af det nye udviklingscenter.

Ifølge Sydsvenskan begynder rekrutteringen af de medarbejdere i løbet af efteråret.

Sydsverige i øvrigt har hårdt brug for det nye IBM-center, da regionen for nylig har mistet rigtig mange arbejdspladser på it- og teleområdet, da Sony Mobile besluttede, at op imod 1.000 medarbejdere i Lund skal fyres, ligesom Ericsson også er ramt af store nedskæringer.

Læs mere om det her.

IBM fyrer og hyrer

Selvom IBM nu står til at skulle ansætte 300 nye folk, har tendensen i koncernen i de seneste år først og fremmest handlet om nedskæringer.

Alene i 2014 blev IBM's globale medarbejderstab reduceret med 12 procent, hvilket konkret betyder, at IBM sidste år sagde farvel til 51.600 medarbejdere.

Læs om det her: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

IBM Danmark har også skåret markant ned i antallet af medarbjedere i de senere år.

I februar mistede 90 danske IBM-medarbejdere jobbet, og alene fra 2010- til 2013-regnskabet faldt antallet af ansatte med mere end 1.000, fra 3.870 ansatte til 2.836.

IBM Danmark havde i 2014-regnskabet 2.556 ansatte.

En stor koncern som IBM har dog både en konstant afgang og tilgang af medarbejdere.

Så sent som i sidste måned blev det meldt ud, at koncernen står og mangler 1.000 nye folk, primært softwaredesignere - læs mere om det her.

Læs også:

IBM klar til at masseansætte 1.000 nye medarbejdere

Tele-nedsmeltning i Sverige: Så mange mister jobbet hos Sony Mobile og Ericsson

IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere