Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Vækst-eventyret slut: Danske Progressive fyrer ansatte efter underskud

Millionunderskud tvinger det københavnske it-firma Progressive til at effektivisere forretningen. Nu nedlægger selskabet hver 10. stilling. "Der er brug for at rydde op," siger direktør.

Det Herlev-baserede konsulent- og infrastrukturfirma Progressive tager nu konsekvensen af et tocifret millionunderskud og skærer 15 stillinger væk.

10 ansatte er direkte blevet fyret, mens yderligere fem ubesatte stillinger nedlægges, fortæller selskabets administrerende direktør, Tim Wolff Jacobsen, til Computerworld.

Fyringerne kommer efter, at Progressive i maj afleverede et regnskab for 2014, der viste et underskud før skat på 12,4 millioner kroner ud af en omsætning på 142 millioner kroner.

Fyringsrunden kommer efter en årrække, hvor Progressive er vokset voldsomt.

På bare tre år er omsætningen mere end fordoblet. Væksten har taget fart, efter at det private investeringsselskab Greystone Capital i 2011 købte aktiemajoriteten i selskabet.

Ifølge Tim Wolff Jacobsen vil hele øvelsen reducere selskabets omkostnigner med et tocifret millionbeløb.

"Progressive har været igennem en lang periode med kraftig vækst, og så sker der ofte det, at man får organiseret sig på en måde, som ikke er tilstrækkelig effektiv. Så er der brug for at rydde op og gøre nogle ting lidt smartere," siger Tim Wolff Jacobsen.

Han fortæller, at fyringerne ikke rammer gruppen af it-konsulenter. Til gengæld forsvinder en stilling i direktionen plus en række teamlederstillinger og såkaldte service managers. Endelig forsvinder et par job i økonomi og salg.

Efter nedskæringerne står Progressive tilbage med godt 120 ansatte.

Læs også:

Opkomlingen Progressive hugger stor kommunal ordre fra Fujitsu

Prisfald på storage: Sådan har Aarhus Kommune sparet kassen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere