Artikel top billede

Dagen før IFA er Messe Berlin næsten øde. Men den syv dage lange messe vil tiltrække en kvart million mennesker.

Store forventninger til teknologi-messen IFA - nu slår messen dørene op for vild elektronik og heftige gadgets

Reportage: Alverdens producenter af forbrugerelektronik samles til IFA i Berlin, der nu skydes i gang. Computerworld er på pletten i Berlin. Men blev bedt om at skrubbe af fra pladsen foran messen. For meget er på spil.

IFA er en messe med mange år på bagen.

Internationale Funkausstellung løb første gang af stablen i 1924 under navnet Groβe Funkasstellung og har haft højdepunkter som verdens første bilradio, verdens første farvefjernsyn, cd'en, Mini Disc, ja, der skal være plads til en smutter en gang imellem, og HD-fjernsyn.

Producenter fra hele kloden kommer årligt til IFA i Berlin for at fortælle et samlet pressekorps og tusinder af nysgerrige gæster, hvad der skal være det nye store dyr i åbenbaringen og få os alle sammen til at ligge søvnløse, indtil vi har kastet vores sparepenge efter det.

Læs også: Her er Samsungs nye smartwatch

I de syv dage messen varer, flyder Messe Berlin over med dimser, gadgets, grej og idéer i en sådan grad, at man kan have svært ved at følge med, hvis ikke man har læst op på herlighederne hjemmefra.

Mere end 1.500 udstillere bringer deres varer til torvs, og der er meget at glæde sig til i år.

Et fjernsyn styret med tankens kraft står eksempelvis på listen over opfindsomme indslag, som nok skal hæve pulsen hos både entusiaster og sølvpapirshatte.

Det bliver ikke mindre spændende af at være et amerikansk-kinesisk samarbejde.

De kloge hoveder

I løbet af de efterhånden 55 gange, IFA er blevet afholdt, har messen været vært for en række keynote-talere fra teknologiverdenens abolutte top.

Sidste år kunne man således høre både Intels vice-direktør, Kirk B. Skaugen, og  Samsungs direktør, Boo-Keun Yoon, udbrede sig om teknologiernes fremtid.

I år er der også grund til at spidse ører og finde notesblokken frem,  når direktøren for LG Display, Sang-Beom Han, fortæller, hvad der skal komme efter 4K skærme og buede fjernsyn.

Også Microsofts Nick Parker vil demonstrere, hvordan Windows 10 skal gøre os alle sammen mere effektive og mere cloud-baserede.

Det nye sort er altid på vej

Ligesom keynote-talerne hvert år skal imponere, er der også en fast forventning om, at der skal præsenteres i hvert fald én eller to revolutionerende nye devices på en IFA-messe.

Marketingsmedarbejdere i hobetal kæmper således for at overbevise pressen om, at lige præcis deres arbejdsgiver vil afsløre ny og banebrydende teknologi, så man må endelig ikke snyde sig selv for deres pressemøde.

Så mange hemmelige produkter fører selvfølgelig en del forsigtighed med sig fra arrangørernes side.

Det vil jo være forfærdeligt, hvis den nye smartphone bliver kendt af offentligheden, før den samlede verdenspresse er blevet bombarderet med buzzwords og lysshow i halve og hele timer.

Man må vente pænt

Forsigtigheden kunne mærkes dagen før IFA gik i gang.

På en øde parkeringsplads ved Messe Berlin kun beboet af sikkerhedsvagter og enkelte solbadende messemedarbejdere, der tog sig en slapper inden morgendagens store rykind, lykkedes det ikke at gå rundt i mere end 10 minutter, før en venlig, men bestemt, tysk dame i selvlysende vest følte sig kaldet til at inspicere pressekort og oplyse, at billeder er noget, man kan tage, når IFA er åben, og hav ellers en guten tag indtil da.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere