Artikel top billede

Skærmdump fra den omstridte "Tetris"-del af det danske spil.

Dansk spil-firma havnet i international shit-storm over 'slave-Tetris'

Et dansk-udviklet spil om slavehandel er røget ind i et sandt stormvejr, efter det i sidste uge blev uploadet til spil-platformen Steam.

Det danske spil-firma Serious Games Interactive er havnet i en sand negativ mediestorm på både sociale og traditionelle medier.

Denne såkaldte shitstorm er udløst, efter selskabet har uploadet et af sine spil til online-spilplatformen Steam.

Kritikken drejer sig om spillet 'Playing History 2 - Slave Trade', der er et undervisningsspil, som handler om slavehandlen mellem Afrika, Europa og USA i 1600-tallet.

Især en passage i spillet rettet mod børn og unge, hvor spillerne skal stable sorte slaver i et skibs lastrum i en form for gameplay, der kendes fra det hyperpopulære spil Tetris, er faldet kritikkerne for brystet.

"Ufølsomme røvhuller"

Spillet fra september 2013 blev i sidste uge uploadet til spilplatformen Steam.

Og så brød helvede ellers løs i online-nyhedsmedier lige fra USA over Europa til Asien, mens flere Twitter-brugere også har raset løs i de seneste par dage.

"At få børn til at spille Slave Tetris er IKKE okay. Skrækkelig umenneskelighed er ikke et spil," skriver Twitter-brugeren Lisa Hendrix

"Skaberne af dette spil er tydeligvis ufølsomme røvhuller uden respekt eller medfølelse for brune menneskers historie," lyder det fra en anden Twitter-bruger.

Prisvindende spil

I kølvandet på kritikken har spilskaberne fra Serious Games Interactive været ude på Twitter og forsøgt at gyde olie på vandene ved blandt andet at nævne, at spillet på ingen måder er skabt ud fra en racistisk ståsted.

Det danske spilfirmas direktør Simon Egenfeldt har samtidig tweetet om, at slaverne om bord på slaveskibene netop blev stablet som klodserne i Tetris.

Han fremhæver, at spillet derved skal vække afsky og forståelse for de forfærdelige forhold, som de afrikanske slaver måtte gennemgå på skibene.

Samtidig med forsvaret har spil-direktøren nævnt, at Serious Games Interactive har været nomineret til computerspillenes Bett-pris for bedste undervisningsspil i Europa og vundet andre priser med sit slavespil.

Læs også interview med Simon Engelsfeldt, direktør i Serious Games Interactive: Dansk it-direktør efter vild shitstorm over spil: "Det er ren pøbelvælde på sociale medier."

Den kendsgerning har tændt yderlige ild under bålet og skabt en online-debat om en kulturkløft mellem USA og Europa på tværs af Atlanterhavet, hvor de omdiskuterede slaveskibe sejlede for flere hundrede år siden.

Fjerner Tetris-delen

Debatten kører også på bloggen Thinkprogress, hvor Simon Egenfeldt har udtalt, at Tetris-delen i spillet vil blive fjernet.

Han nævner her, at han ikke har kendskab til, at spillet bliver brugt i USA, og at Serious Games Interactive udover slavespillet også har udviklet spil om pesten, vikingerne, moderne slaveri og et spil om usle løn- og arbejdsforhold i de såkaldte sweatshops.

Serious Games Interactive har tidligere udviklet spil for en masse humantitære organisationer som Danida UNICEF og Amnesty International.

Computerworld har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar om spillet og kritikken fra Serious Games Interactive.


[b]Læs også interview med Simon Engelsfeldt, direktør i Serious Games Interactive: Dansk it-direktør efter vild shitstorm over spil: "Det er ren pøbelvælde på sociale medier."

[/b]
Anmeldelse: Når jordens undergang bliver til spil-poesi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere