Artikel top billede

Danske forhandlere frygter Dell og HP's salg af Surface: Vil Dell til at underminere branchen?

It-forhandlere er skeptiske overfor Dell og HP's planer om at sælge Microsofts Surface Pro 3 direkte til slutkunder.

Microsofts aftale med Dell og HP om direkte salg af tablet-pc'en Surface Pro får øjenbrynene til at løfte sig blandt de to hardwareproducenters danske partnere.

Alle tre firmaer har forsikret, at den nye aftale kun omfatter salg af Surface til globale enterprisekunder, som i forvejen køber ind direkte hos HP og Dell.

Men blandt Dell og HP's partnere frygter man, at aftalen kan skabe en situation, hvor producenterne begynder at konkurrere med deres egne forhandlere.

Har ikke orienteret forhandlere

Flere forhandlere, som Computerworld har talt med, noterer sig, at hverken Dell eller HP på forhånd har ulejliget sig med at orientere sine forhandlere om det nye samarbejde med Microsoft. Det gør ikke bekymringen mindre.

"Hvis Dell går ud og tilbyder en Surface-løsning til en enterprisekunde, kan vi komme i klemme. Dell har jo mulighed for at give en lavere pris, hvis Dell samtidig sælger en af selskabets egne enterpriseløsninger til kunden," siger direktør i den københavnske forhandler Kompetera, Carsten Weis.

"Det virker som et mærkeligt træk, at Dell lige pludselig vil sælge Microsoft-hardware ved siden af deres egne produkter. Men nu må vi se, hvad det er, de vil med det," siger Carsten Weis.

HP og Dell: Ingen kanalkonflikt
Hos Dell Danmark siger administrerende direktør Lars Baun, at Surface-aftalen "primært" gælder i forhold til Dells større kunder, som man i forvejen gennem sine egne salgtteams.

"Så der er ingen konflikt med vores partnere," siger Lars Baun.

Hvor mange af den slags kunder har I i Danmark?

"Der er cirka 100 af den type virksomheder herhjemme. det vil typisk være større industrivirksomheder, som også har en forretning udenfor Danmark. Men hvis kunderne ønsker det, er vi åbne for, at de kan købe ind gennem forhandlere, mens det så er Dell, der vil kunne levere de mere specialiserede services ovenpå," siger han.

En tilsvarende melding kommer fra HP.

"Det her er udelukkende et spørgsmål om, at vi vil efterkomme den efterspørgsel, der er fra enkelte af vores kunder, hvor vi i forvejen har valgt at sælge direkte. Så det er kun kunder, vi i dag servicerer direkte, som kan købe Surface direkte hos HP," siger Thomas Jensen, der er HP's globale chef for pc-salget (PPS).

"Vi er 100 procent committet til kanalen, og hvis vi står med en deal, hvor vi både er inde med direkte salg og en kanalpartner, så er det kanalpartneren der har fortrinsret. Så går vi ikke ind og konkurrerer med partneren," siger Thomas Jensen.

Microsoft har siden lanceringen af den første Surface-model i 2012 kun solgt den roste tablet-pc gennem en eksklusiv skare af detail-butikker og erhvervsforhandlere.

I begyndelsen af denne måned åbnede Microsoft efter flere års tøven dog for salg af Surface-tablets gennem hele sit net af forhandlere.

Læs også:
Tre grunde til at Dells splinternye Surface-aftale er en kæmpe-revolution

Surface kan blive endnu større og tage kampen op med Apples MacBook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere