Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk sikkerhedsfirma scorer sjælden certificering: Det åbner porten til hele verden

Dansk sikkerhedsfirma har scoret højt specialiseret certificering. der skal dørene op til verdensmarkedet. Læs her, hvordan det danske sikkerhedsfirma vil runde en milliard-omsætning om få år.

Sikkerhedsfirmaet Logpoint (tidligere Immunesecurity) har store armbevægelser med omsætningsdrømme på op mod en milliard kroner om få år.

En vigtig brik i drømmescenariet er faldet på plads for tre uger siden.

For her scorede Logpoint den yderst sjældne EAL Level 3+-certificering, der giver selskabet adgang til at kunne levere sin SIEM-netværkovervågningssoftware til virksomheder, politi, forsvar og efterretningstjenester i hele verden.

Certificeringen kaldes også NATO-certificeringen, og den er blevet foretaget af det svenske Forsvarsministerium, der har gennemlyst softwaren fra Logpoint på alle leder og kanter.

Skal spille i Champions League

Direktør hos Logpoint, Jesper Zerlang, er netop lige kommet hjem fra NATO-konferencen NIAS 2015 med cybersikkerhed på menukortet og en stribe nye visitkort i inderlommen.

For selvom certificeringen er spritny, var der allerede på denne konference interesse for det danske sikkerhedsselskab, der skal kæmpe mod it-giganter som HP og IBM, som også har lignende certificeringer.

"Alle var temmelig overraskede over, at der nu findes en europæisk aktør, der har denne certificering som den eneste uden for USA. Vi ser da også certificeringen som et vigtigt skridt for at komme til at spille med i Champions League," lyder det fra Jesper Zerlang.

Certificering er adgangsbillet

Mere konkret har Logpoint ovenpå certificeringen vundet ordrer hos to europæiske politienheder og levering af sikkerhedsovervågning til et skandinavisk atomkraftværk.

"Det salgsarbejde kunne slet ikke lade sig gøre uden certificeringen, og vi er i kontakt med flere forskellige forsvars- og efterretningsenheder," siger Jesper Zerlang.

Han peger desuden på, at virksomheden nu også har fået foden inden for hos den amerikanske forsvarsvirksomhed General Dynamics.

"Vi har fået mange kontakter under og efter vores arbejde med certificeringen, og det står klart, at vi skal til USA, hvis vi skal nå vores ambitiøse omsætningsmål," siger direktøren for Logpoint, der med en årsomsætning på 50 millioner kroner har et godt stykke op til den ønskede milliard-omsætning.

Certificering kan blive et krav

På europæisk plan er Jesper Zerlang rigtig glad for it-sikkerhedsmeldingerne, der kommer fra EU i Bruxelles i disse måneder.

For udover det kommende EU-krav om store bøder på mellem to og fem procent af en virksomheds globale omsætning ved tab af data, fortæller han, at EU også barsler med udbudskrav til sikkerhedscertificeringer som EAL Level 3 i enten 2016 eller 2017.

"Hvis kravet til it-sikkerhedscertificeringer bliver til virkelighed inden for få år, så er der mange sikkerhedsfirmaer, der får travlt med at blive certificeret. Og så skulle vi gerne have et forspring," forklarer Jesper Zerlang.

Sikkerhedsfirma bygger sin succes på skuldrene af 14 forskellige nationaliteter


Passwords på hacket utroskabs-site afslører moralske skrupler




IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere