Artikel top billede

Her er listen med tvungne iOS-apps: Nu vil Apple (måske) lade dig slette dem

For hver ny iOS-version kommer der flere tvungne Apple-apps til på iPhone og iPad. Men nu overvejer Apple, om du skal have mulighed for at slette præinstallerede apps fra selskabet.

Bladkiosk, Passbook, Game Center, Værdipapirer, Vejr, Kompas, Noter og Påmindelser er alle Apple-apps, som brugere af iPhone og iPad kender alt til.

Også selv om de ikke anvender de nævnte apps. 

Fælles for de mange Apple-apps er nemlig, at de ikke kan slettes af brugerne.

Det samme gælder Apples Watch-app, der kom med iOS 8.2 og den iCloud Drive-app, der kommer med iOS 9 (sidstnævnte kan dog fjernes fra Hjem-skærmen, men ligger stadig på enheden).

Læs også: Derfor skal du hente iOS 9 nu: Lukker alenlang liste af sårbarheder på iPhone og iPad

Nu tyder noget imidlertid på, at Apple overvejer at bløde lidt op i forhold til, hvilke apps brugerne kan slette, hvis de ønsker det.

Tim Cook anerkender problemet

I et nyt interview på Buzzfeed bliver Apple-topchef Tim Cook spurgt til alle de præinstallerede Apple-apps, som brugerne ikke har mulighed for at fjerne.

"Dette er et mere komplekst problem, end det umiddelbart ser ud til," lyder det fra Tim Cook.

"Der er nogle apps, der hænger sammen med noget andet på iPhone. Hvis de bliver fjernet, kan det måske skabe problemer andre steder på telefonen," uddyber Apple-topchefen på Buzzfeed, men tilføjer dog så også:

"Der er andre apps, der ikke er sådan. Så over tid tror jeg, at med dem, der ikke er sådan, vil vi finde en måde ... Det er ikke sådan, at vi ønsker at nuppe din ejendom. Vi ønsker, at du er glad. Så jeg anerkender, at nogle folk ikke ønsker det her, og det er noget, vi undersøger," udtaler Tim Cook ifølge Buzzfeed.

Sådan kan du "fjerne" Apples apps

Hvis du er iOS-bruger og ikke har tålmodighed til at vente på, at Apple gør det muligt at afinstallere (nogle af) de præinstallerede apps, er her en midlertidig løsning:

Opret en mappe i iOS - den kan eksempelvis kaldes "Apples apps - hvor du kan placere alle de apps, du alligevel ikke bruger til noget.

Placer denne mappe på den bagerste side på Hjem-skærmen. 

De forskellige apps vil stadig optage plads på telefonen, men du får trods alt en mere overskuelig Hjem-skærm.

Læs også:

Derfor skal du hente iOS 9 nu: Lukker alenlang liste af sårbarheder på iPhone og iPad

Apple udsender iOS 9: Få mere battertid ud af din iPhone

Derfor bliver iOS 9 til iPhone og Ipad noget helt særligt for virksomhederne

Fejl i Apple-opdatering udskyder Watch-software




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere