Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Ny LTE-standard på vej til fremtidens sensorer og internet-maskiner

Ny LTE-standard skal gøre det nemmere og billigere at koble sensorer og andre apparater sammen via internettet.

Den internationale LTE-organisation, 3GPP, er blevet enig om en fælles LTE-standard, som 3GPP foreslår skal anvendes til den kommende eksplosion af internet-baserede sensorer og lignende, som alle venter vil komme, når 'Internet of Things' for alvor begynder at tage fart.

Den nye standard kommer til at hedde 'NarrowBand IoT' ('NB-IoT'), og den skal ifølge 3GPP eksempelvis anvendes til parkometre, industrielle sensorer og lignende apparater, som kan køre i årevis på et enkelt batteri.

NB-IoT vil blive baseret på den kendte LTE-standard, der er verdens mest udbredte mobil-standard, men vil blive specielt tilrettet disse små sensorer med begrænset output.

Det er ideen, at NB-IoT skal kunne danne grundlag for bedre indendørs-dækning, lav latency, lave produktionsomkostninger og - ikke mindst - et meget stort antal devices, som alle er forbundne via den nye standard.

En af fiduserne er, at service-leverandørerne vil kunne udrulle sensorer og lignende på det nuværende LTE-bånd.

Der findes i dag en række teknologier, der er særligt designet til mange IoT-sensorers kernebehov for lave hastigheder, stor rækkevide og minimal service.

Intel, Ericsson og Nokia - der alle ventes at blive storproducenter af LTE-produkter til IoT - besluttede tidligere på måneden at forene kræfterne om LTE-standarden Narrow-Band LTE.

Den nye 3GPP-standard bygger på netop Narrow-Band LTE samt en anden standard, der har været undervejs, med navnet Narrowband CioT.

Læs også:

Jagten på 5G-frekvenser er gået ind: Derfor bliver nye frekvensbånd afgørende

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere