Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark

Volkswagens fusk med forureningstal breder sig nu til Danmark, hvor der sandsynligvis også kører biler rundt med fusker-softwaren.

Mens skandalen omkring Volkswagens software til forfalskninger af målinger af forureningsudslip ruller for fulde drøn i USA og i store dele af verden, breder skandalen sig nu også til Danmark.

For Volkswagens danske afdeling fortæller ifølge Ekstra Bladet, at der sandsynligvis også kører diesel-biler rundt med fusker-softwaren i Danmark.

Endnu er det ikke bekræftet fra det tyske hovedkontor, som har sit at se til i disse dage, og derfor kan Volkswagen i Danmark endnu ikke melde noget endegyldigt ud til sine danske kunder.

"Vi er selvfølgelig meget påvirkede af hele situationen, og vi arbejder hårdt på at skaffe oplysninger til alle vores kunder. Det har de jo krav på," siger pressechef i Volkswagen Danmark, Søs Illum, til Ekstra Bladet.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk

Lovligt i Danmark

På grund af uvisheden er det umuligt at give et bud på, hvor stort omfanget af biler med softwaren installeret kan være i Danmark.

Modsat i USA, hvor Volkswagens svindel med udlednings-tal er kriminel, hvilket kan koste den tyske bilfabrikant en gigantisk bøde, er softwaren umiddelbart ikke ulovlig i Danmark.

"(Det har) ingen indflydelse i Danmark, da vi slet ikke måler NOx-udledningen. Bilerne kører rundt, som de plejer, og det påvirker ikke motoren, siger Søs Illum til Ekstra Bladet med henvisning til, at NOx-gasser er en del af udledningen fra de omstridte dieselbiler.

Salgstallene ikke påvirket 
Netop udledningen skulle softwaren kontrollere, så de tilladte udledningsgrænser i USA ikke blev overskredet ved test ved særlige hastigheder, mens bilerne i virkeligheden udledte langt mere forurening end lovet.

Søs Illum bedyrer, at sagen om software-fuskeriet ikke har vist sig på afsætningen i Danmark, hvor den forgangne uge i skandalens skygge umiddelbart ikke har påvirket salgstallene.

"Vores salg i den her uge er helt på niveau med sidste uge, så vi har ikke set en effekt. De nye biler har heller ikke softwaren, så det burde ikke påvirke salget," forklarer Søs Illum til Ekstra Bladet.

Blandt de største skandaler

I dag anslås det, at der kører omkring 200.000 Volkswagen-biler rundt på de danske landeveje.

Skandalen omkring Volkswagens software til falske udledningstal er blandt flere aviser i verden udskreget som en af de største erhvervsskandaler nogensinde.

Senest har Tysklands forbundskansler Angela Merkel opfordret selskabet til at lægge alle beviser på bordet.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere