Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stolte danske traditioner bag overset headset-succes: Er Danmarks bedste inden for sit felt

Top 100: Tyske Sennheiser og danske Oticon har i al ubemærkethed skabt et lille guldæg på det globale marked for headsets. En stor del af successen bygger på stolte danske traditioner indenfor lydteknologi.

Mennesker, der taler med hinanden, er krumtappen i meget af den kommunikation, som foregår gennem et stadigt tættere forbundet spind af computere, internet-services, mobiltelefoner og andre devices.

Derfor er god lyd i ørerne en efterspurgt vare, som der kan tjenes gode penge på.

Et af de firmaer, som har grebet den mulighed er Sennheiser Communications, som fra sin danske base har skabt en solid forretning med produktion af headsets.

Det skaffer selskabet en topplacering i 2015-udgaven af Computerworlds Top 100 i kategorien for pc- og udstyrsproducenter.

Selskabet blev startet i 2003 som et joint venture mellem den tyske Sennheiser-koncern og danske William Demant Holding (ejer af Oticon). Hver ejer de 50 procent af Sennheiser Communications.

Forretningen kombinerer dansk know how indenfor høreapparater med tyskernes viden og stærke brand indenfor højttaler- og mikrofon-teknologi, fortæller administrerende direktør Jeppe Dalberg-Larsen, der har været med hele vejen siden opstarten for 12 år siden.

Han siger, at successen i høj grad bygger på synergier, der er mellem den know how, som de to ejere bringer med sig ind i samarbejdet.

Brander sig som premium-produkt
Resultatet er en palette af premium-produkter, kunderne er parat til at betale en god pris for. Kundesegmenterne er gamere, private forbrugere og ikke mindst virksomheder, der har behov for professionelle headsets til kontorbrug og call-centre.

På det sidste område har Sennheiser Communications etableret sig som nummer tre på verdensmarkedet - i skyggen af markedets to mastodonter, Plantronics og danske GN Netcom, som tilsammen har mere end 80 procent af verdensmarkedet.

"Det er et marked i stærk vækst. Du kan se mange store virksomheder, der skal bruge tusindvis af headsets, når de udruller unified communications-løsninger. Microsoft er pt. en af de helt store spillere. Skype for business er meget populært. Vi konkurrerer head to head med GN Netcom, og det gælder om at holde sig til," siger Jeppe Dalberg-Larsen.

Han mener ikke, at det fælles danske ophav giver en særlig familiefølelse eller sentimentalitet, når de danskbaserede selskaber er ude i marken for at kæmpe om de samme kunder.

"Vi er stærke konkurrenter, vil jeg sige. Når vi er ude på markedet lugter sælgerne blod, når de ser hinanden. Mange ordrer er baseret på udbud, hvor du skal ind på store headset-udrulninger. Og vi konkurrerer også om den samme slags ingeniører, så der bliver ikke givet ved dørene. Men det er så også med til at holde os skarpe," siger Jeppe Dalberg-Larsen.

Han kan dog godt mobilisere en smule national stolthed over at danske firmaer står så stærkt indenfor lyd-teknologi. Det slår også igennem på andre områder.

"Helt grundlæggende er der en lang tradition for acoustic engineering i Danmark via DTU og andre uddannelsesinstitutioner. I høreapparat-industrien er Oticon, Widex og GN Resound blandt de seks største globale spillere."

"Og hele lydbranchen har en lang historie og tradition i Danmark, hvor der er nogle folk, der har været gode til at bygge en forretning op. William Demant har eksisteret i over 100 år. Der er B&O og GN-koncernen, og du kan også nævne Brüel & Kjær, som er et gammelt akustisk firma. Så det er en kernekompetence og en særlig know how, som vi har i Danmark," slutter Jeppe Dalberg-Larsen.

Læs også:

Her er vinderen af Computerworlds Top 100: Mød Danmarks dygtigste it-virksomhed

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere