Millionfond skal hjælpe nordiske spil på vej

Efter succesen med IO Interactive vil mediekoncernen Egmont skabe en fællesnordisk fond, der skal investere tocifrede millionbeløb i udviklingen af computerspil. Egmont vil blandt andet bruge spilfirmaet Pinkfloor med konceptet Powerbabe som lokkemad.

Mediekoncernen Egmont er på jagt efter investorer til en fællesnordisk millionfond til spiludvikling, skriver Erhvervsbladet.

Det er planen, at fonden skal investere tocifrede millionbeløb i interessante spilprojekter. Fokus er på hele Norden, fordi Danmark er for lille i sig selv.

- Danmark er i øjeblikket for lille til at oprette en portefølje med en fornuftig risikoprofil. Der er ikke nok interessante projekter. Men anderledes interessant bliver det med hele Norden som investeringsområde, siger Allan M. Hansen, chef for Egmont-selskabet Nordisk Film Interactive, til Erhvervsbladet.

Problemet er, at udviklingen af et spil til konsoller som Xbox og Playstation kan koste mellem 20 og 50 millioner kroner.

Alene produktionen af det første testspil, som skal overbevise investorer om at skyde penge i projektet, kan koste flere millioner kroner. De penge er det i dag meget svært for spiludviklere at skaffe.

Egmont bruger to projekter for at lokke investorer med i den nye fond, hvoraf det ene er spilfirmaet Pink Floor, som Egmont i januar købte hovedparten af. Pinkfloor har i fire år arbejdet på konceptet Powerbabe, som også gerne skulle blive til et pc- og onlinespil.

Egmont scorede selv jackpot i sidste måned. Medieselskabet tjente mere end 100 millioner kroner, da britiske Eidos købte den danske spiludvikler IO Interactive, som Egmont i 1998 havde investeret en kvart million kroner i.

Forsøget på at oprette den nye spilfond kommer, samtidig med at Kulturministeriet og Erhvervs- og Økonoministeriet ifølge Erhvervsbladet er ved at granske den danske spilbranche. Undersøgelsen skal til efteråret føre til en række tiltag, der skal forbedre vilkårene for danske spiludviklere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere