Artikel top billede

Microsoft venter masser af OEM-producenter af Windows 10-maskiner: Her er krav-listen

Der kan være en bølge på vej af Windows-maskiner udstyret med Microsofts nye såkaldte face-lock, hvor du låser computer eller telefon op ved at lade dig fotografere af den. Her er den krav-liste, som Microsoft præsenterer for sine OEM-partnere.

Microsoft er på trapperne med mobil-udgaven af Windows 10, som får navnet Windows 10 Phone.

Det nye mobil-styresystem bliver udstyret med en række nye features, som kommer til at spille sammen med Microsofts stor-satsning, Windows 10, der har indvarslet en helt ny vinkel at gå til markederne på for Microsoft.

Blandt de nye features bliver blandt andet ansigts-genkendelse, der bliver koblet sammen med telefonens sikkerheds-funktioner.

Det betyder kort og godt, at du vil kunne droppe den evindelige indtastning af PIN-kode, når telefonen skal låses op. I stedet skal telefonen blot genkende dit ansigt via det indbyggede kamera, hvorefter den vil låse sig selv op.

Det fremgår af en række retningslinier, som Microsoft har offentliggjort til selskabets hardware-partnere, som sigter efter at begynde at bygge Windows 10-telefoner.

Microsoft udpensler i retningslinierne selskabets forventninger til både smartphones, phablet-computere og tablet-computere, som skal køre på Windows 10.

En af de gennemgående ønsker er, at alle Windows-smartphone - bortset fra de allerbilligste - samt alle tablet-computere, alle notebook-computere samt alle de såkaldte '2-in-1'-computere som eksempelvis Microsoft egen Surface skal understøtte ansigts-lås-funktion.

Det kommer til at ske i form af Microsofts såkaldte face-unlock-funktion i Windows Hello.

Funktionen bygger på et infrarødt kamera, som producenterne altså skal indbygge i de kommende mobile Windows-maskiner, hvis ansigts-låsen skal kunne anvendes.

Det infrarøde kamera er nødvendigt, da et almindeligt kamera af den type, som typisk anvendes i smartphones og computere i dag, ikke kan måle dybde. Det gør, at kameraet ikke kan kende forskel på brugeren og en kopi af brugeren.

Det konkurrerende Android-styresystem har i årevis understøttet ansigtsgenkendelse, men udnyttelsen af denne funktion har ikke været samlet, hvilket Windows' fokus ventes at sigte efter.

Det er tidligere blevet testet, om Windows Hello nu også er i stand til vitterligt at genkende folk fra hinanden.

Det kan du læse mere om her: I Windows 10 kan du logge ind med dit ansigt - men kan din tvilling overtage din konto?

Du kan Microsofts [url= https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/dn915112%28v=vs.85%29.aspx]ønske-liste til features i nye Windows-maskiner her.[/url]

Læs også:

Nye vilde sikkerheds-features fra Microsoft: Ingen kan stå imod

Video: Sådan virker Microsofts lynhurtige sikkerhedssoftware "[b][b]Windows Hello[/b]"

Nu kommer Windows 10: Her er alt du skal vide om Windows 10
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere