Artikel top billede

Nexus-nyt: To nye Google-telefoner lanceret

Nexus 5X og Nexus 6P er navnet på Googles to nye Nexus-telefoner, som er udviklet i samarbejde med LG og Huawei. Se de spændende nyheder om telefonerne her

Google har i samarbejde med LG og Huawei lanceret to nye Android-telefoner, Nexus 5X og 6P.

Begge telefoner er en del af Googles Nexus-serie, som er en serie af telefoner, for systemproducenten Google selv er inde over telefonens design og system.

Telefonerne skal give den "reneste" oplevelse af Android, hvor producenterne af hardwaren ikke har lov til at fylde telefonerne med software.

Det betyder at både Nexus 6P og 5X er telefoner, som bedst fremviser de nye funktioner og egenskaber i den nye version af Android 6.0, Marshmallow.

5X fra LG
Nexus 5X er en 5,2 tommer telefon fra koreanske LG.

Nexus 5X har Android 6.0, Marshmallow, og intet andet ekstra software, hvilket må siges at være en ny oplevelse med Huawei-telefoner.

Den kommer desuden med en Snapdragon 808 processor fra Qualcomm, 1080p-opløsning på skærmen, der er beskyttet af Gorilla Glass 3, et 12-megapixel kamera og en USB-c port.

Telefonen har desuden en fingerskanner på bagsiden af telefonen, ligesom du finder på en Huawei Mate S, Huaweis egen flagskibsmodel.

Fingerskanneren kaldes "Nexus Imprint" og kan registrere dit fingeraftryk på under 600 millisekunder.

Ligeledes får telefonen en dualflash og laser-autofokussystem, som du finder på LG's egne flagskibsmodeller.  

Nexus 5X skal være den "overkommelige" af de to nye telefoner og prisen bliver på 3590 kroner. Lanceringsdato kommer på et senere tidspunkt.

6P fra Huawei
Det er første gang, at kinesiske Huawei skal være med til at lave en telefon med Google.

En af grundene er nok, at Google i højere grad vil ind på det kinesiske marked med sine Google-applikationer, da Kina benytter andre App-butikker i højere grad end Googles Play Store.

Firmaet er notorisk kendt for at lave udmærkede, og billige Androidtelefoner, men som ofte får hug for en for altdominerende software.

Det sker dog ikke med P6, som kører en "ren" version af Android, uden indblanding fra Huawei selv.

P6 er en 5,7 tommer stor telefon med alle de vildeste specifikationer, som du kan forestille dig.

Den er 7,3 mm "tyk", har en WQHD-opløsning på en AMOLED-skærm (oversat til dansk: 2560 x 1440 pixels bred på en meget farverig skærm med skarp kontrast).

Google kalder P6 for den mest "premium" telefon til dato. Der er samme type fingerskanner som på X5, to frontvendte højtalere og USB-type C-port i bunden.

Inde i telefonen sidder en Snapdragon 810 v2.1 octacore-processor (2.0 GHz 64-bit) samt 3 LDDR4 RAM, og den har ligeledes 12 megapixel kamera med laser-fokussystem lånt fra X5. Både X5 og P6 kan filme i 4K-formatet.

Prisen for en P6 starter på 4.999 kroner for en 32 GB version og op til 5.999 kroner for 128 GB. P5 bliver sat til salg i løbet af november i Danmark, og vil kunne købes hos de fleste teleudbydere samt blandt andet Elgiganten.

Læs også: Førstehåndsindtryk: Nexus 9 leverer flydende animationer og masser af hestekræfter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere