Artikel top billede

It-mand købte Google.com for en slik - og mistede domænet et minut efter

Verdens mest besøgte domæne Google.com skiftede ejer i denne uge, selvom den nye ejer kun ejede sit nye domæne i ganske kort tid. Læs her, hvordan en inder købte Google.com for 80 kroner.

I sidste uge skiftede et af verdens mest besøgte webdomæner, Google.com, ejer for en stund.

Den nye indehaver af domænet med hundredemillionvis af daglige brugere blev den indiske MBA-studerende Sanmay Ved, der faldt over det verdensberømte domæne ved et tilfælde.

Det skriver han om på det sociale medie LinkedIN.

Det kostede 80 kroner

Her han også har uploadet flere af de screenshots, som han var fattet nok til at tage, mens han pløjede sig igennem købsproceduren for Google.com - paradoksalt nok via Googles eget domæneforretning.

"Jeg klikkede på 'tilføj til kurv'-ikonet ved siden af domænet (hvilket ikke skulle stå der, hvis domænet ikke er til salg). Domænet blev rent faktisk tilføjet til min kurv," skriver Sanmay Ved og fortsætter:

"Jeg håbede, at jeg ville få en fejlmeddelelse undervejs, der sagde, at transaktionen ikke var gået igennem. Men jeg var i stand til at gennemføre," lyder det.

Prisen for det berømte domæne: 12 dollar svarende til 80 danske kroner.

Det lignede et ægte køb

Herefter fik inderen med bopæl i USA to mails fra Google, mens bekræftelsen af Google.com fremgik af Sanmay Veds Google Domains-oversigt.

"Derudover blev min Google Search Console (svarende til Google Webmaster Værktøjer) autoopdateret med relaterede beskeder for Google.com-domænet. Det betød, at ejerskabet rent faktisk var overført til mig!" forklarer Sanmays Ved i sit LinkedIN-indlæg, som du kan læse her.

Kort efter blev hans ordre annulleret af Googles domæneforretning.

"Google kunne gøre dette, da registreringsservicen Google Domains jo tilhører Google selv," lyder det fra Sanmay Ved, som ikke aner hvorfor, han lige pludselig kunne eje Google.com, som var til salg på det åbne marked.

Google erkender fejl

Han joker med, at købet kunne finde sted, fordi den indiske premierminister lige har været på besøg i Silicon Valley.

"Det er nok det, der i sidste ende overbeviste Google om, at selskabet skulle sælge det mest besøgte domæne på internettet til en person fra Kutch-regionen, som premierministeren også kommer fra. Også selvom det kun var for et minut eller lignende."

Google er ifølge Sanmay Ved sidenhen vendt tilbage og forklaret den lykkelige et minuts-ejer af Google.com, at der var sket en fejl ved købet af domænet.

Læs også:

Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere