Artikel top billede

Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe

De to splinternye top-programmer, Office 2016 og Mac OS X El Capitan, fungerer ikke sammen. De to programmer får systemerne til at crashe, lyder det fra mange brugere.

Microsofts splinternye Office 2016 fungerer ikke ordentligt sammen med Apples nye styresystem, El Capitan.

Begge de nye systemer er netop blevet lanceret - Office 2016 i 23. september og El Capitan i en uge senere.

Imidlertid oplever en del brugere, at Mac-computerne med det nye system crasher, når Office 2016 startes. Mac-computerne fryser helt og går helt i stå, lyder meldingen.

"Vi ved, at der kan være issues med Office 2016 for Mac-computere, som kører med El Capitan. Vi undersøger aktivt problemet sammen med Apple," lyder det fra Microsoft.

Selskabet anbefaler, at brugerne installerer 'seneste opdatering' til Office 2016 via Microsoft AutoUpdate, indtil Apple og Microsoft har fået udarbejdet en løsning.

I Microsofts support-forum skriver Microsoft-teknikeren Faisal Jeelani, at Microsoft er 'opmærksom ' på problemerne med Office 2016 i El Capitan.

Han skriver, at Microsoft i tæt samarbejde med Apple arbejder på at løse problemet hurtigst muligt.

"Desværre har vi ikke nogen tidshorisent for en løsning," skriver han.

Support-tråden med Faisal Jeelanis svar - der har titlen "Outlook 2016 for Mac freezes (Os X El Capitan) - er indtil videre blevet set mere end 21.000 gange og har mere end 250 indlæg. Det understreger, at problemet er ret udbredt.

Apple lancerede El Capitan - eller OS X 10.11 - 30. september.

Det skete efter, at El Capitan havde været i beta-test i flere måneder. Her blev det faktisk nævnt flere gange, at Office til Mac ikke kørte ordentligt.

Den første melding om problemet indløb allerede i slutningen af juli, og det får flere af brugerne til at brokke sig i support-tråden.

"Beta-testere har rapporteret om disse nedbrud i adskillige måneder. Der er ingen undskyldning for Microsoft og Apple for alligevel at nå helt frem til lancering af begge produkter uden en løsning," skriver en bruger

Det er dog fortsat uklart, om problemet skyldes Apples kode eller Microsofts kode eller en kombination af dem begge.

Apple er for tiden ved at teste den første opdatering af El Capitan, OS X 10.11.1.

Læs også:

Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan

Ny Office vil skrive noter og bestille din taxa for dig: Sådan kommer Office 2016 til at fungere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere