Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google fjernet fra det store landkort: Nu hedder selskabet 'Alphabet'

Google hedder ikke længere Google.

Med de amerikanske børsers lukning fredag var det slut med Google som Google.

Med lukningen forsvandt Google nemlig som moderselskab for Google-koncernen.

I stedet dukkede navnet 'Alphabet,' da børserne åbnede mandag morgen.

Det nye selskab kommer til at fungere som moderselskab for alle Google-selskaberne - herunder Google, som dermed blot bliver en del af det store forretnings-imperium, som det gamle Google gennem årene har udviklet sig til.

Google-selskabet under Alphabet vil komme til at indeholde søgemaskinen, YouTube og Android.

De øvrige datterselskaber - som altså kommer til at fungere uden forbindelse til Google - bliver blandt andet Life Sciences (kontakt-linser med indbyggede glukose-sensorer), Calico (forskning i levetid), Nest (intelligente termostater), Googles forskellige investeringsforretninger, udviklingslaboratoriet Google X, de chauffør-fri biler og flere andre.

Beslutningen om at ændre hele butikken blev offentliggjort i august, hvor Google meddelte, at selskabets funktion som moderselskab ville blive fjernet til fordel for Alphabet.

Selskabet ønsker t rive sig fri af netop Google-brandet i håbet om, at nogle af de øvrige forretnings-områder med tiden - og understøttet af Google (nu Alphabets) store rigdom - kan vokse sig så store, at de får afgørende betydning for verdens udvikling - ligesom det har været tilfældet med Google.

Det kræver plads og råderum - og at de respektive chefer ikke er snørret inde i Google-virksomheden med dens solide brand, mener selskabets chefer, Sergey Brin og Larry Page.

De skal til gengæld have plads til at agere selvstændigt som direktører i alle andre virksomheder.

Googles forretningsområder uden for den klassiske søgeforretning er efterhånden blevet så gamle og 'satte,' at forretnings-enhederne skal til at begynde at dokumentere for både Google og for omverdenen, at de faktisk kan tjene penge.

Det kræver, at de bliver opdelt, så de kan blive målt og vurderet efter de respektive markeder, som de opererer i.


Du kan læse om årsagerne til den store organisations-ændring her: Derfor bygger Google hele butikken om og lægger alting ind under det nye Alphabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere