Artikel top billede

IBM's globale CEO, Virginia Rometty, annoncerer i dag selskabets nye satsning - her ses hun til en tidligere konference.

Foto: IBM. (Foto: HO)

IBM klar med ny storsatsning: 2.000 konsulenter skal arbejde med vild fremtidsteknologi

IBM klar med ny storsatsning, hvor 2.000 konsulenter skal arbejde med kognitive systemer og kunstig intelligens.

2.000 IBM-konsulenter udgør sammen med selskabets supercomputer Watson kernen i selskabets nye storsatsning, IBM Cognitive Business Solutions.

Det nye brand, Cognitive Business, erstatter ifølge flere medier Smarter Planet-brandet, som IBM har satset stort på i de senere år.

Selskabet oplyser i en pressemeddelelse, at de 2.000 konsulenter - der både er eksisterende og kommende medarbejdere - skal arbejde med blandt andet machine learning, advanced analytics, data-videnskab og udvikling.

Dermed sætter IBM yderligere ressourcer af til arbejdet med kunstig intelligens og kognitive systemer. 

"IDC forudser, at halvdelen af alle forbrugere i 2018 jævnligt vil interagere med services, der er baseret på cognitive computing," forklarer IBM.

"Vores arbejde med kunder på tværs af mange industrier viser, at cognitive computing er vejen til nye fantastiske muligheder for virksomheder," udtaler Bridget van Kralingen, der er senior vice president i IBM Global Business Services.

Samme budskab ventes at komme fra IBM's globale CEO, Virginia Rometty, i en tale hun senere i dag tirsdag, holder på en stor Gartner-konference i Orlando, Florida.

Det kan man bruge kognitive systemer til

Selskabets helt store satsning fremadrettet bliver nemlig cognitive computing, eller kognitive systemer, der bedst kan beskrives som systemer, der kan tillære sig ny viden, og som vi mennesker kan kommunikere med på en naturlig måde.

Hele formålet med de kognitive systemer er at tilbyde virksomheder og organisationer endnu bedre løsninger til at understøtte vigtige beslutninger og analyser.

Det mest kendte IBM-produkt i denne kategori er supercomputeren Watson, der er navngivet efter IBM's stifter, Thomas J. Watson.

Det er selskabets bud på, hvordan kunstig intelligens kan sælges som en service, og meget tyder på, at vi hverken har set det sidste til Watson eller IBM's satsninger på kunstig intelligens og kognitiv it med den nye konsulent-satsning.

IBM arbejder i dag med kognitiv it og kunstig intelligens til blandt andet forsikringsselskaber, retail og sundhedssektoren.

Selskabet skriver i pressemeddelsen, at det forventer, at transformationen til de nye teknoligier for alvor vil gribe om sig over det næste årti, og at det er noget, der vil påvirke både virksomhederne og deres kunder.

IBM's store transformation

IBM's annoncering kommer, efter at selskabet har været igennem en ganske omfattende transformation i de senere år.

I det seneste årsregnskab var IBM's nettoresultat lige omkring 100 milliarder kroner, syv procent lavere end året før.

Omsætningen i 2014 lå på omkring 595 milliarder kroner, hvilket var seks procent lavere end i 2013.

"Vi gør betydelige fremskridt i vores transformation ved at fortsætte med at flytte IBM's forretning til mere værdifulde områder og ved at investere og positionere os selv i forhold til det mere langsigtede," forklarede Virginia Rometty i årsregnskabet.

Hun overtog styringen med it-giganten i 2011 efter Sam Palmisano og har således stået i spidsen for selskabets transformation - der blandt andet også har betydet betydelige reduceringer i medarbejderstaben - læs om det her.

Læs også:

Årsregnskab: Presset IBM står over for én afgørende udfordring

IBM klar til at masseansætte it-folk: Skal bruge 300 medarbejdere til nyt udviklingscenter i Malmø

Her er IBM's nye super-teknologi: Sådan vil den ramme dig

IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere