Artikel top billede

Google er verdens bedste arbejdsplads: Sådan bliver en virksomhed elsket af medarbejderne

Søgegiganten Google er for tredje gang i træk kåret som verdens bedste arbejdsplads blandt de multinationale selskaber. Læs her, hvad der kendetegner toppen af poppen, når det kommer til medarbejdstilfredshed.

Konsulent- og rådgivningsvirksomheden Great Place to Work kårer i dag it-giganten Google som den bedste multinationale arbejdsplads.

Dermed topper Google for tredje gang i træk de 25 selskaber, der udgør listen over de bedste globale arbejdspladser.

På denne top 25-liste finder man foruden Google helt i top også en hel række andre it-selskaber som SAS Institute, NetApp, Telefónica, EMC, Microsoft, Autodesk, Cisco, Atento og Cadence.

En enkelt dansk virksomhed er der også blevet plads til, da Novo Nordisk lige akkurat klemmer sig ind på 25.pladsen.

De stolte medarbejdere

Great Place to Work angiver i en pressemeddelelse inden uddelingen af titlen som den bedste multinationale arbejdsplads, flere årsager til, at netop disse 25 virksomheder er fremhævet som toppen af poppen.

Blandt andet er de bedste arbejdspladser kendetegnet ved en høj grad af medarbejderstolthed.

"For eksempel er 91 procent af medarbejderne på de 25 arbejdspladser på listen stolte af at fortælle andre, hvor de arbejder. 89 procent af medarbejderne er stolte af de resultater, arbejdspladsen opnår. 88 procent er stolte af den måde, arbejdspladsen bidrager til samfundet på," lyder det fra Great Place to Work.

At Google helt i top også kan få økonomien til at hænge rigtig fornuftigt sammen med en omsætningsforøgelse på 19 procent til 433 milliarder kroner, spiller velsagtens også ind på medarbejder-stoltheden.

"De gode resultater er imponerende og stoltheden blandt medarbejderne er også vigtig", udtaler, vicedirektør i Great Place to Work, Liselotte Jensen, i arbejdskonsulentvirksomhedens pressemeddelelse..

Ledelsen motiverer medarbejderne

Hun peger desuden på, at også god ledelse spiller ind på de gode resultater for Google og kompagni.

Eksempelvis peger 87 procent af medarbejderne fra top 25-listen på, at ledelsen giver dem meget ansvar. 86 procent af de adspurgte ansatte i de 25 bedste virksomheder nævner desuden, at de oplever deres ledelse som værende kompetent.

"At blive vist tillid og at have tillid til sin leder er grundlæggende noget, som motiverer medarbejdere verden over og danner grundlag for gode resultater, uanset hvor på kloden du befinder dig", forklarer Liselotte Jensen fra Great Place to Work i pressemeddelelsen.

Top 25-listen i Great Place to Work-undersøgelsen er baseret på medarbejderinterviews og kulturanalyser blandt i alt 685 multinationale selskaber verden over.

Læs også: 
It-selskaber er de mest værdifulde i verden - hvorfor mangler it-branchen så folk?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere