Artikel top billede

Edge kæmper en benhård kamp - men Microsoft tøver alligevel med vigtig browser-funktion

Det har lange udsigter med at kunne køre med udvidelser i Microsofts nye Edge-browser, der i forvejen har svært ved at få fat i markedet.

Som Computerworld skrev torsdag, er den første store opdatering til Windows 10 på trapperne. Du kan læse om Threshold 2-opdateringen her.

En del brugere af Edge-browseren, der blev lanceret sammen med Windows 10, havde håbet på, at den første store opdatering af styresystemet også ville betyde en vigtig ny funktion til Edge: Nemlig muligheden for at køre med udvidelser i browseren.

Men det bliver ikke tilfældet, for Microsoft kommer ikke til at tilføje den funktion til Edge i år.

Læs også: Nu kommer den første store Windows 10-opdatering: Det kan du vente dig

I en skriftlig udtalelse til The Verge forklarer Microsoft, at virksomheden har det som en høj prioritet at kunne understøtte udvidelser i Edge, men samtidig skriver Microsoft:

"Vi arbejder aktivt på at udvikle en sikker model for udvidelser for at skabe den sikreste og mest pålidelige browser til vores kunder, og vi ser frem til at dele mere om dette i en fremtidg Windows 10-opdatering i 2016."

Sløv start for Edge

Microsofts Edge-browser erstatter den aldrende Internet Explorer og er Microsofts bud på, hvordan moderne web-browsing kan ske sikkert og hurtigt.

Men selvom Edge indeholder en række spændende og brugbare funktioner fra fødslen, mangler browseren muligheden for at tilføje udvidelser/extensions.

Netop derfor bør man ikke have Edge-browseren som sin standard-browser endnu, har det tidligere lydt i en advarsel fra Symantecs Norton Antivirus til brugerne.

Forklaringen er, at nogle af Nortons sikkerheds-funktioner, eksempelvis beskyttelsen mod phishing, er baseret på browser-udvidelser.

Samtidig er udvidelser noget, som de fleste brugere i dag vil forvente, at en moderne browser understøtter.

Her er markedsandelen

Når man ser på Statcounters globale statistik over desktop-browsernes markedsandele, er Edge-browseren forsat slet ikke at finde på listen.

Chrome fører an med en markedsandel på over 56 procent, mens både IE og Firefox ligger på 17 procent, og Safari har 4,5 procent.

Opera-browseren ligger på 1,85 procent og er med på listen over de fem mest udbredte browsere i øjeblikket - så det må formodes, at Edge har en endnu mindre markedsandel end det.

Herhjemme ligger Edge nu på en markedsandel på 1,89 procent i den seneste Gemius-opgørelse.

Læs også:

Nu kommer den første store Windows 10-opdatering: Det kan du vente dig

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med

Derfor gav Edge-browser problemer hos danske netbanker: Pop-up-bøvl spændte ben for browseren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere