Artikel top billede

Samsungs indtjening vokser - men ekstremt vigtig smartphone-forretning er presset

Både omsætning og indtjening vokser for Samsung, der fortsat sælger markant flere smartphones end ærkerivalen Apple. Samsungs vækst kommer imidlertid fra et helt andet sted.

For første gang i lang tid vokser Samsungs indtjening, og det er godt nyt for det sydkoreanske selskab, der længe har kæmpet med at holde nøgletallene i vejret og konkurrenterne på især smartphone-markedet stangen.

Selskabets seneste regnskabskvartal viser imidlertid en vækst i omsætningen på ni procent (til 303,5 milliarder kroner) i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor for hele koncernen.

Netto-indtjeningen er vokset hele 29 procent (til 32,4 milliarder kroner) i forhold til samme kvartal i fjor.

Vækst på andre områder end smartphone

Samsung har for længst fået etableret sig som en af verdens førende smartphone-producenter, men har i de senere år haft svært ved at de fremadstormende konkurrenter bag sig i takt med, at de er blevet bedre til at bygge gode og attraktive telefoner.

Det er da også værd at bide mærke i, at væksten i Samsungs samlede resultat i al væesentlighed ikke kommer fra smartphone-salget, men fra stærkt øget efterspørgsel efter især selskabets chip og flad-skærme, der anvendes i både Samsungs egne produkter samt til videresalg til konkurrenter.

De to områder står samlet for godt og vel en tredjedel af den samlede Samsung-forretning, og det har især været øget efterspørgsel fra selskabets rivaler, der har trukket læsset.

Samtidig - og det er ikke uvæsentligt - bliver Samsungs kvartals-resultat hjulpet godt på vej af en for tiden ret svag won, der har betydet, at selskabet alt andet lige har hentet større indtjening hjem på samme omsætning for al salg i lande uden for Sydkorea.

Smartphone-forretning er under pres

Værre står det til i Samsungs smartphone-forretning, hvor indtjeningen er faldet en smule i forhold til det foregående kvartal, efter selskabet har sænket priserne på Galaxy S6 og S6 Edge for at få gang i salget.

Samsung lancerede i august to nye topmodeller - S6 Edge+ samt Galaxy Note 5 - med den klare ambition at kunne nå på omgangshøjde med ærkerivalen Apple.

Du kan læse vores test fornylig af S6 Edge+ her: Test: Samsung S6 Edge er en gigantisk version af en allerede opsigtsvækkende telefon.

Kigger man på Samsungs samlede telefon-salg, vokser andelen af prisbillige telefoner med meget lille margen i forhold til salget af de dyrere smartphones, hvor indtjeningsmarginerne er større.

Analysehuset IDC vurderer, at Samsung i kvartalet har solgt i alt 84,5 millioner smartphones.

Det gør selskabets markant større end Apple, der har solgt omkring 48 millioner iPhones i kvartalet.

Til gengæld tjener Apple meget mere per solgt telefon end Samsung.

Det kan du læse mere om her: Apple skovler penge ind på iPhone - men salg af iPad falder faretruende

Samsung meddeler, at selskabet forventer vækst på smartphone-området, hvor blandt andet det nyligt lancerede Samsung Pay ifølge selskabet vil kunne blive en motor for øget salg.

Samtidig vil selskabet fokusere på at holde omkostningerne nede samt forbedre sin software, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere