Artikel top billede

Microsoft har kåret firmaet Proactive som årets bedste danske partner i 2015. Prisen blev modtaget af administrerende direktør Max Sejbæk (tv), salgsdirektør Mikkel Aude og projektdirektør Gorm Priem (th).

Kåring: Her er årets bedste danske Microsoft-partnere

Reportage: Microsofts store satsning på cloud slog kraftigt igennem, da softwaregiganten i går uddelte sine partnerpriser for 2015.

Skæbnen har sammen med vejkontoret i Lyngby-Taarbæk kommune bestemt, at Microsofts nybyggede hovedsæde ligger på adressen Kanalvej 7.

Den adresse fik torsdag aften en ekstra symbolsk betydning, da Microsoft satte navn på sine bedste kanal-partnere for 2015 ved et efterhånden traditionsrigt arrangement.

Op mod 50 ud af Microsofts mere end 3.500 danske partnervirksomheder var nomineret i hele 27 kategorier, med førsteprisen som "Årets partner" som den absolut fornemste.

Adresse-symbolikken kommer sig af, at Microsofts mange og meget forskellige partnere udgør den salgskanal, som Microsoft både globalt og her i Danmark fremhæver som en afgørende krumtap i hele koncernens forretnings-setup.

90-95 procent af salget foregår ifølge Microsoft gennem "kanalen" - det vil sige som indirekte salg gennem partnervirsomheder.

Proacitve vinder for andet år i træk

I år gik titlen som årets partner for tredje gang og for andet år i træk til firmaet Proactive, som i øvrigt også i år tog prisen i to af de mindre fornemme underkategorier - cloud services og enterprise. (se den fulde oversigt over partnerpriser i boksen til højre).

Udover håndfast forretningsmæssig succes er Proactive også en af de Microsoft-partnere, som ubetinget har kastet sig ud i en transformation, som har budt på et voldsomt teknologisk skifte med cloud-baserede produkter og løsninger som en af hjørnestenene.

Fra at være et konsulenthus med speciale i udviklingsprojekter på basis af klassiske Microsoft-produkter som Sharepoint- og Exchange, har Proactive i dag udbygget sin portefølje med cloudbaserede løsninger indenfor business intelligence og CRM plus egenudviklede services.

Cloud sparer penge for kunderne

Efter prisfesten talte Computerworld med en glad og tilfreds Proactive-direktør, Max Sejbæk, som blandt andet pegede på, at de nye teknologier især er attraktive, fordi kunderne betaler efter en abonnementsmodel, som både er billigere og spreder udgifterne ud over en længere periode.

"Vi har haft en fænomenal vækst i antallet af cloud-brugere på vores løsninger. Vi driver i dag 500.000 cloud-arbejdspladser og er klart nummer et herhjemme. Samtidig har vi haft stor vækst i kundernes brug af Microsofts Azure-platform, hvor vi for alvor kan spare penge for kunderne. Det er noget kundernes finansdirektører godt kan lide at høre," siger Max Sejbæk.

"Kunderne køber sig ind på abonnementsbaserede standardservices i modsætning til tidligere, hvor de skulle bruge store beløb på specialudvikling af løsninger," siger Max Sejbæk.

Det var første gang, at Microsoft nyudnævnte partnerdirektør, Lars Bell, skulle uddele partnerpriser.

Han understregede, at Microsoft fortsætter sin hårde satsning på cloud-produkter. Han er dog klar over, at omstillingen til de nye tider kan være en udfordring for mange partnere.

Løsninger skal gå på tværs

"For vores partnere er der en vigtig balance mellem at vedligeholde den traditionelle Microsoft-forretning på den ene side, og så samtidig som partner at have en vision om at være med til at Microsoft sætter agendaen for kundernes brug af it. Vi tildeler priserne til de partnere, der formår at skabe løsninger på tværs af vores platforme og løsninger - og som har skabt ekstra stor værdi for vores fælles kunder," siger Lars Bell.

Blandt de øvrige modtagere af partnerpriser fandt man en spraglet blanding af både gammelt og nyt.

Men fælles for prismodtagerne er, at de står forrest, når gælder om at sige goddag til Microsofts stadige strøm af cloudprodukter.

Indenfor Microsofts ERP-produkter gik priserne til veteraner som Columbus, Elbek & Vejrup og Inventio.

På det beslægtede CRM-område, der er blandt Microsofts for tiden mest succesfulde produkter, gik prisen til firmaet Alfa People, der er stiftet af veteranen Michael Gaardboe.

Blandt prisvindere, som også har lang anciennitet i Microsoft-verdenen, finder man også højprofilerede firmaer som Atea, Netcompany, EG, Netdesign og distributøren Also og pc-producenten Lenovo.

Blandt de mere ukendte eller upåagtede firmaer finder man licenspecialisten Crayon, softwarekonsulenterne i Msec og det forholdsvis nystartede Venzo Hosting.

Desuden præmierede Microsoft en række unge firmaer som Bluefragments, Lumagate og Adactit, der hver især danser moderne indenfor app-udvikling, mobility og cloud-løsninger.

Du kan se hele listen over prismodtagere i boksen til højre.

Læs også:

Efter tre hektiske måneder: Så meget fylder Windows 10 nu på markedet

Vejen til succes: Nu fylder verdens rigeste it-mand 60 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere