Artikel top billede

Direktør i konsulenthuset Delegate, Peter Østergaard, kan for andet år i træk smykke sig med titlen som en af landets bedste it-arbejdspladser.

Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Vi er stolte, når vi går på arbejde

Nærvær, gensidighed og anerkendelse er de tre værdier, der gør vores medarbejdere stolte over deres arbejde, siger direktør for Danmarks bedste it- arbejdsplads.

Mening med at gå på arbejde og god ledelse.

Der er de to fiksstjerner, som direktør i it-konsulenthuset Delegate, Peter Østergaard, orienterer sig efter.

Firmaet er netop - for tredje gang - blevet udpeget som vinder i konkurrencen Great Place To Work, hvor medarbejdere giver karakterer for ledelse, arbejdsmiljø og virksomhedskultur på deres arbejdsplads.

"Det, der nok gør mig allermest stolt og glad, er, at tæt på 100 procent af vores medarbejdere ubetinget siger, at de er stolte over at arbejde i Delegate - at de kan identificere sig med deres arbejdsplads, og at de kan se en mening med det, de laver," lyder det fra Peter Østergaard.

I forhold til sidste års udgave af Great Place to Work har Delegate udvidet bemandingen til 54 ansatte, og er dermed akkurat stor nok til at rykke fra kategorien "mindre it-arbejdspladser" til gruppen af "store arbejdspladser".

Men de værdier - nærvær, gensighed og anerkendelse - som Delegate bygger på, er der trods vokseværket ikke rykket ved, fortæller Peter Østergaard, som understreger, at værdierne er noget der skal udmøntes konkret hver eneste dag.

Ikke nok at sige tingene én gang

"Vores værdier er en guideline for, hvordan vi styrer virksomheden, og hvordan vi kommunikerer med vores ansatte. Når man er en virksomhed, der vokser, skal man for eksempel huske, at det ikke er nok at sige tingene en gang. Det er en kommunikationsmæssig udfordring, som jeg har måttet lære. Det er jo ikke sådan, at bare fordi man har sagt noget en gang, at så er det åbenlyst for alle, hvad der er vores vision," siger Peter Østergaard.

Han lægger især vægt på anerkendelse, som et centralt værktøj i firmaets hverdag - og det gælder også i relationen til firmaets kunder, hvor et af målepunkterne er, om også kunderne giver anerkendelse for veludført arbejde.

"Vi er meget fokuseret på at levere et stykke arbejde, som giver vores medarbejdere en anerkendelse for at have leveret en god løsning. Men vi taler også åbent og ærligt om både de gode og mindre gode ting, når vi for eksempel har været til et kundemøde. Det arbejder vi med at gøre til en del af vores kultur," siger Peter Østergaard.

En af de helt lavpraktiske konsekvenser af Delegates værdier, er, at firmaet helst undgår "body-shopping", hvor en medarbejder bliver udlånt til en kunde over en længere periode.

"Det gør vi som udgangspunkt ikke. Det er på forhånd svært at definere, hvad kunden får ud af det. Og det passer dårligt med vores ønske om, at kunden skal kunne anerkende vores medarbejder og vores firma for at have skabt værdi for kunden," forklarer Peter Østergaard.

Læs også:

Yammer og masser af initiativ kan erstatte en HR-afdeling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere