Artikel top billede

Aalborg Kommune vandt hovedprisen for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Mød årets bedste offentlige digitale initiativ 2015

Årets tre bedste offentlige digitale initiativer er netop blevet kåret. Se de tre vindere her.

Offentlige it-projekter står for tiden lidt i skyggen af Skats store problemer med EFI-skandalen. Men der er der ingen grund til,  understregede direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Pedersen, da prisen for "Årets digital initiativ" blev uddelt torsdag på Cinemateket i det centrale København.

I alt 90 projekter var indstillet til prisen (se oversigten her), men vinderen blev Aalborg Kommune for projektet "PC-hjælp til ældre borgere - generationer mødes", hvor unge som læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg løser pc-supportopgaver for byens ældre medborgere som en del af deres uddannelsesforløb.

Også priser til socialt projekt og Forsvaret

Prisen, som er 10.000 i støtte til et relevant fagligt arrangement, blev overdraget af social- og indenrigsminister Karen Elleman (V).

Ministeren slog i den forbindelse fast, at der i den kommende offentlige digitaliseringsstrategi er fokus på selvbetjeningsløsninger som er nemme at forstå - og som også reelt anvendes af borgerne.

Ud over Aalborg Kommune vandt Projekt Udenfor prisen for "Årets frivillige initiativ", for projektets opsøgende arbejde på gadeplan med at hjælpe hjemløse med de offentlige digitale løsninger.

Prisen med det mundrette navn "Årets omlægning af post" gik til Forsvaret for organisationens indsats med at omlægge fysisk post til digital post, når den hvert år kommunikerer med 70.000 18-årige, og der sendes årligt mere end 300.000 breve om værnepligt, session og Forsvarets Dag.

I samarbejde med DSB har Forsvaret desuden udviklet digitale togbilletter, som unge kan bruge, hvis de eksempelvis skal deltage i Forsvarets Dag.  

Bag kåringen af Årets digitale initiativ står Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældre Sagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere