Artikel top billede

Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Sikkerhedseksperter finder tusindvis af alvorlige sårbarheder i firmwaren til nogle af it-løsninger, som du måske anvender allermest.

Bagdøren for hackere og andre står pivåben i den firmware, som embeddede løsninger i din telefon, din pc eller lignende anvender. Det gælder i routere, DSL-modemmer, VoIP-telefoner, IP-kameraer og andre embeddede enheder.

Det viser en stor sikkerhedstest af firmware - altså de små softwareprogrammer, som de embeddede løsninger styres af - som den franske sikkerhedsorganisation Eurecom samt universitetet i tyske Bochum har udarbejdet.

De to organisationer har bygget en løsning, der automatisk kan udpakke firmware og køre løsningerne i et emuleret miljø, hvor de sammenholdes med de embeddede web-servere, som hoster deres interfaces.

Testen omfatter 1.925 Linux-baserede stykker firmware-images til embeddede enheder fra 54 producenter. Det lykkedes dog kun at starte webs-serverne i 246 tilfælde.

Resultatet er slående: Organisationerne fandt 225 alvorlige sårbarheder i 46 af de testede stykker firmware.

Resultatet blev underbygget af flere tjek-forsøg, hvor organisationerne testede sikkerhedsniveauet med ændret vinkel - blandt andet med en statisk analyse med et open source-værktøj, der blev holdt op mod PHP-kode.

Tusindvis af sårbarheder

Denne alternative test resulterede i opdagelsen af yderligere 9.046 sårbarheder i 145 stykker firmware.

Ifølge organisationerne er fremgangsmåden, som de har anvendt, enkel og ligetil, og samtlige de opdagede sårbarheder ville være nemme at finde med helt almindelige standard-sikkerheds-tjek.

Så hvorfor er de ikke blevet opdaget og lappet af producenterne?

Ifølge organisationerne er svaret ligetil: Enten har de slet ikke testet, eller også er deres test-metoder af meget dårlig kvalitet.

Sikkerheds-udfordringerne i firmwaren er højaktuel i denne tid, hvor vi for fuld fart er på vej ind i en tid, hvor alverdens sensorer, maskiner og apparater bliver koblet sammen via 'Internet of Things.'

Med den ventede knopskydning af internettet til milliarder af meget forskellige slut-enheder følger også, at mange af de bittesmå it-systemer vil blive udviklet som en slags 'køb-og-smid-væk' - ganske som det er tilfældet med den køkkenmaskine eller den vandhane, som net-opkoblingen sidder i.

Det betyder, at mange af enhederne ikke vil blive opdateret løbende - hvis de altså overhovedet er udstyret med tilstrækkelig sikkerhed fra fødslen.

Det kan du læse mere om her: Sikkerhedsmareridt venter: Dine piv-åbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere