Artikel top billede

Ransomware spreder sig til nye områder: Disse områder har hackerne kig på

Penge er den store motivationsfaktor for cyberkriminelle, lyder det fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky. Betalingssystemer, mobil-platforme, Linux og Mac-computere er hackernes næste bytte.

Ransomware-mareridtet fortsætter. Sådan lyder en af spådommene Kaspersky Labs årlige sikkerheds-bulletin, hvor det russiske sikkerhedsfirma oplister sit bud på, hvordan udfordringerne for it-sikkerheden vil udvikle sig i 2016.

Kombinationen af cyber-angreb, der blokerer adgangen til data, og pengeafpresning har vist sig at være en succesfuld forretningsmodel for de kriminelle. Det er nemlig både billigt og giver hurtigt afkast.

Derfor må man forvente, at ransomware vil blive mere målrettet mod finansielle systemer, samtidig med at konceptet vil sprede sig til nye teknologiske platforme, spår Kaspersky Lab.

Der har allerede været de første spæde forsøg på ransomware-angreb på mobile enheder og Linux-baserede systemer. Men samtidig kaster cyber-banditterne sultne blikke efter Apples OS X-platform.

Ikke hvis - men når - det lykkes, vil Mac-computere blive et eftertragtet bytte. Og betalingen for at slippe ud af kløerne på de kriminelle vil ske til "Mac-priser", som Kaspersky udtrykker det.

På lidt længere sigt er det forventningen, at ransomware vil sprede sig yderligere i takt med, at stort set alt, hvad vi omgiver os med, er afhængig af processorkraft og software. Derfor kan vi allerede nu begynde at overveje, hvor meget vi vil betale for at få adgang til vores tv-apparater, køleskab og biler.

Hackerne går efter pengene

Penge er også en stigende motivation, når det gælder klassiske hacks. Der har allerede været mange angreb på betalingssystemer og kontantautormater. På samme måde oplever banker og børser kloden rundt, at de er i sigtekornet hos it-kriminelle.

Når det gælder avancerede og målrettede cyberangreb (APT - Advanced Persistant Threat), bliver hackerne ifølge Kaspersky stadig dygtigere til at skjule deres fodspor og fingeraftryk i de systemer, som de angriber og får adgang til.

Kaspersky peger desuden på transportområdet, hvor data- og computer-baserede systemer i stigende omfang holder styr på, hvor varer og personer er på vej hen. Manipulation af dataprotokoller åbner mulighed for tyveri. Og i den rigtig ondskabsfulde ende, kan der fremkaldes ulykker med tab af menneskeliv til følge.

Stadig flere og stadigt mere forskellige trusler får Kaspersky til at advare om, at internettets fremtid er på spil. Botnets, DNS- og DDOS-angreb kan friste lovgivere og udbydere til at opstille beskyttelse, som vil betyde en "balkanisering", hvor internettet i realiteten bliver opsplittet og opdelt efter landegrænser.

Læs også:

Spilbranchen er blevet mål for kombinerede DDoS- og hacker-angreb

Sådan forsøger fuskerne nu at snige phishing-mails forbi dit spamfilter




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere