Artikel top billede

HP i krise i sidste årsregnskab: Omsætning og indtjening falder

HP mister omsætning og indtjening, viser selskabets sidste årsregnskab, efter virksomheden er splittet i to. Samtidig lufter HP-boss Meg Whitman tanker om tættere cloud-samarbejde med Microsoft.

HP blev i begyndelsen af måneden splittet i to selskaber for at styrke forretningen, og det kan vise sig at være en god ide.

For det allersidste regnskab fra det 'gamle' HP tegner videre på en nedadgående kurve for HP.

Læs også: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Selskabet har ellers gennem de seneste årtier skovlet milliarder af kroner ind på pc'er og printere, men har tilsyneladende misset nutidens store trends som mobility og cloud computing.

I det sidste kvartal af regnskabsåret 2015 omsatte HP således for 25,7 milliarder dollar, hvilket er en nedgang på ni procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Årsomsætningen lyder på 103,4 milliarder kroner, som er en nedgang på syv procent i forhold til 2014.

Samtidig med årsregnskabet skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Network World, at HP dropper sin egen cloud-forretning i slutingen af januar 2016.

Læs også: HP dropper sin offentlige sky

I stedet vil forretningsbåndene til Microsoft og selskabets cloud-platform Azure blive vævet tættere sammen.

Sådan vil HP og Microsoft gå til skyen

Den udmelding kom HP's administrerende direktør Meg Whitman med ved selskabets regnskabsaflæggelse i går.

Hun forklarede, at Hewlett Packard Enterprise - det ene af de to nye HP-selskaber - vil have Microsoft Azure som sin foretrukne cloud-partner, mens Hewlett Packard Enterprise vil blive foretrukken leverandør til Microsofts Azure-tjenester.

Yderligere detaljer omkring det samarbejde vil Meg Whitman løfte sløret for i næste uge på Hewlett Packard Enterprise' Discover-konference i London.

Med Microsoft-aftalen knytter Hewlett Packard Enterprise sig til Microsoft, som igennem årene har været en stærk partner på salget af pc'er.

Den udvikling skal gerne fortsætte i skyen, forklarede Meg Whitman ved regnskabsaflæggelsen.

"Microsoft deler vores syn på en hybrid-tilgang for store virksomheder," lød det fra Meg Whitman. 

Læs også: 
HP-topboss angriber Dell efter EMC-opkøb: De gode opfindelser bliver tabt på gulvet

HP-opsplitning koster op mod 30.000 nye fyresedler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere