Artikel top billede

Voldsomt prisdyk på online-storage: Nu kan du få ubegrænset storage for 35 kroner om året

Amazon sænker prisen på ubegrænset storage på nettet til blot fem dolla om året. Kommer konkurrenter som Dropbox og Google Drive med et modsvar?

Ubegrænset storage på nettet til fem dollars om året.

Sådan lyder et aktuelt tilbud hos den amerikanske cloud-gigant Amazon, der dermed tænder op for en ny priskrig på markedet for online-storage.

De fem dollar er 92 procent mindre end den normale pris for et årsabonnement hos Amazon - den lyder på 59,99 dollar, omkring 423 kroner.

For fem dollar - omkring 35 kroner - kan man opbevare billeder, videoer, dokumenter og andre filer på Amazons Cloud Drive uden begrænsninger.

"Der er ingen begrænsning for, hvor mange filer du kan uploade, og vi vil aldrig ændre opløsningen på dine billeder," lyder det blandt andet hos Amazon.

Hvad gør konkurrenterne?

Det fremgår ikke, hvor længe det aktuelle tilbud løber, og om det kun er i forbindelse med 'Cyber Monday' eller i en længere periode.

Uanset hvad kan det meget vel varsle en ny priskrig på markedet.

Det er kun få uger siden, at Microsoft noget overraskende meddelte, at man som Office 365-abonnent nu ikke længere får ubegrænset lagerplads i OneDrive, og samtidig fik OneDrives gratis-brugere deres lagerplads beskåret fra 15 GB til 5 Gb. Læs mere om det her.

Microsofts tiltag går noget imod den generelle trend på markedet, der i flere år har handlet om mere cloud-storage for lavere priser.

Markedet for online storage-løsninger er tæt besat med spillere efterhånden, hvor nogle af de mest benyttede er Dropbox, Google Drive, Microsofts OneDrive, Apple iCloud, Box, Mozy og altså Amazon Cloud Drive.

Hos Google får brugerne i dag 15 GB gratis online storage, mens man for 1,99 dollars om måneden får 100 GB. Google største pakke koster 9,99 dollars om måneden, og for den pris får man 1 TB.

Hos Dropbox får man 2 GB gratis, mens det koster 9,99 euro om måneden for 1 TB og 12 euro om måneden for for ubegrænset lagerplads.

Amazons nye tilbud med ubegrænset storage for blot fem dollars om året er således et meget aggressivt tilbud, og det er slet ikke utænkeligt, at flere af konkurrenterne allerede nu er igang med at planlægge deres modsvar.

Læs også:

Snart har vi alle ubegrænset storage - men hvad bliver prisen

Microsoft skruer kraftigt ned for lagerplads i OneDrive

Dropbox efter massiv konkurrence: Sådan kaprer vi danske brugere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere