Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk it-mand kan score halv milliard kroner på salg af it-firma

Den danske it-investor Michael Moesgaard Andersen kan score op mod en halv milliard kroner på salg af sin ejerandel i Configit

Den danske it-rigmand Michael Moesgaard Andersen er på udkig efter en køber af en del af it-selskabet Configit, som han købte sig ind i i 2008, skriver Børsen.

Ifølge avisen har Configit hyret den schweiziske investeringsbank UBS til at håndtere et helt eller delvist salg af selskabet.

Configit har kontorer i England, USA, Tyskland, Indien og Kina, og det er da også i udlandet at 95 procent af omsætningen genereres. I Danmark tæller kunderne Lego, Grundfos, Oticon og Danfoss.

Avisen skriver, at selskabet allerede har afvist et tilbud på omkring en halv milliard kroner.

"Der har gennem de seneste par år været mange forespørgsler på Configit, og nu er tiden inde til at få en partner," siger Michael Moesgaard til avisen.

Configits nøgletal viser, at selskabet i 2014 omsatte for godt 25 millioner kroner, samt at det landede et overskud på seks millioner kroner efter skat.

At salgsprisen alligevel ligger på mere end en halv milliard kroner skyldes, at selskabet har haft meget kraftig vækst i de senere år, og at denne vækst ser ud til at fortsætte.

Michael Moesgaard Andersen købte sig ind i Configit i 2008 med nogle af de penge, som han tjente på at sælge CBB til Sonofon i 2004, hvilket du kan læse mere om her.

Configits store gennembrud kom i fjor, da selskabet scorede bilproducenten Jaguar Land Rover som referencekunde.

Den historie kan du læse her: Dansk software-succes: Bilfabrik var tre dage på vores kontor før vi fik ordren.

Configit blev stiftet i 2000 med udgangspunkt i forskningsresultater fra danske universiteter af Henrik Reif Andersen (der i dag er CEO i selskabet), Anders Steen Rasmussen, Jesper Møller, Henrik Hulgaard og Jacob Lichtenberg, der alle kom fra forsker- og undervisningsstillinger på blandt andet DTU og IT-Universitet.

De arbejder alle i selskabet i dag.

Configits software bruges blandt andet til at håndtere variation, når produkter skal masseproduceres. Softwaren følger samtidig produkter fra vugge til grav, det vil sige fra den tidlige designfase gennem produktionsfasen over salgsfasen og til slut i produktets vedligeholdelsesfase.

Et af de områder, hvor selskabets nyudviklede platform for CLM (Configuration Lifecycle Management) bruges, er altså i den fremtidige produktion af Jaguar og Land Rover og faktisk også af Case New-Holland landbrugsmaskiner. Også i forbindelse med salg af en lang række komplekst industrielt udstyr anvendes Configits software ved udarbejdelse af tilbud og order.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere