Artikel top billede

Kvinde mister 17 millioner kroner til dating-svindlere

Britere og australiere mister vanvittige summer til dating-svindlere, der målrettet går efter at score millioner af kroner frem for den store kærlighed. Også danske datingbrugere har været i dating-svindlernes søgelys.

Kærligheden kan have en meget høj pris, hvis man lader sig forføre af online-svindlere på datingtjenester.

Det må en britisk forretningskvinde sande, efter hun over en periode på et lille års tid har overført store pengesummer til to mænd, der udgav sig for at være beundrere.

De to svindlere, nigerianerne Ife Ojo på 31 og Olusegun Agbaje på 43, har begge erklæret sig skyldige i datingsvindlen.

Undervejs i deres korrespondancer med den kærlighedstrængende kvinde havde de udgivet sig for at være henholdsvis studerende på School of Business and Finance samt administrationsassistent hos sundhedsvæsenet i Essex.

Det skriver The register med reference til London Politis hjemmeside.

Mister millioner til svindlere

Kvinden med det nu knuste hjerte og sønderflåede pengepung er langt fra den eneste, som falder for svindlere på datingtjenester.

Omkring 100 britere har i det seneste års tid tilsammen tabt godt 40 millioner kroner i dating-svindlere.

"De mistænkte har badet deres ofre i komplimenter og vækket tillid ved at fortælle om deres tilsyneladende inderste hemmeligheder. I mange af sagerne har de mistænkte talt med deres ofre hver dag i timevis over nettet eller i telefon," lyder budskabet fra Londons Politi også kendt som Metropolitan Police.

Også det danske politi har tidligere advaret mod dating-fuskere, hvilket du kan læse mere om her:

Rigspolitiet: Danskere mister flere hundredetusinde kroner på dating-svindlere

Australiere mister 142 millioner kroner

De britiske summer er dog næsten vand ved siden af, hvad australiere hælder ind på dating-svindlernes konti.

For ifølge Den Australske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse har over 1.000 australiere til sammen mistet over 142 millioner kroner til pengegriske hjerteknusere.

Styrelsen advarer mod, at udover potentielt kærlige partnere på datingtjenesterne ligger der også kriminelle på lur for at score en stor sæk penge eller to hos sårbare ofre.

"Disse snyderier kan også udgøre en personlig sikkerhedsrisiko, da fuskerne ofte er en del af et internationalt kriminelt netværk. Fuskere har snydt uvidende australiere og dermed bragt en række mennesker i farlige situationer, der kan ende med tragiske konsekvenser," lyder det fra styrelsen downunder.

Læs også:

Latterligt billigt: Du kan blive hardcore it-kriminel for 12 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere