Artikel top billede

Mark Zuckerberg vil forære 99 procent af sine Facebook-aktier væk

Facebooks Mark Zuckerberg fejrer fødslen af sit første barn med kontant melding: 99 procent af hans Facebook-aktier skal foræres væk.

Facebook-stifter Mark Zuckerberg markerer fødslen af sit første barn med en kontant meddelelse: Inden han dør, vil han forære 99 procent af sine aktier i Facebook væk.

Meldingen giver han i en meddelelse til sit nyfødte barn, der har fået navnet Max (men som er en pige).

Du kan læse hans brev til den nyfødte datter på Facebook her.

Mark Zuckerbergs andel af Facebook er i dag omkring 316 milliarder kroner værd.

Ifølge tal fra det amerikanske finanstilsyn vil han dog maksimalt forære aktier for en milliard dollar - syv milliarder kroner - væk årligt i de kommende tre år.

Facebook har en lidt speciel konstruktion, hvor aktie-kapitalen er opdelt i en særlig superklasse og en almindelig klasse.

Zuckerberg ejer en del af de specielle såkaldte 'super voting'-aktier. Det betyder, at han kan forære sine almindelige aktier væk i stor stil uden at miste kontrollen over Facebook, da kontrollen ligger i super-aktierne.

Pengene skal gives væk via en fond, som Mark Zuckerberg nu etablerer sammen med sin hustru, Priscilla Chan, under navnet 'Chan Zuckerberg Initiative.'

Ægteparret har i de senere år doneret mere end 10 milliarder kroner til velgørenhed - blandt andet til forskellige skoleprojekter i USA.

Inspirationen til fonden kan meget vel komme fra Microsofts Bill Gates, der for en årrække siden gik i gang med at forære sine penge væk via en fond, der på samme måde inddrager ham selv og hustruen i 'The Bill & Melissa Gates Foundation,' som i flere år har været blandt verdens største velgørende organisationer.

Mark Zuckerberg underskrev for fem år siden den såkaldte 'Giving Pledge,' hvor han forligtede sig til at forære en væsentlig del af sin formue væk til velgørende formål.

Det kan du læse mere om her: Mark Zuckerberg vil forære sin formue væk

Bill Gates roser i en udsendt pressemeddelelse Mark Zuckerberg for beslutningen med ordet: 'Wow.'

"Dit arbejde vil bære frugt i mange år i fremtiden," lyder det fra Bill Gates.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere