Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

3 og Telia indgår nyt netværkssamarbejde - 3 dropper TDC

Teleselskabet 3 kommer fremover til at udnytte Telias netværk de steder i landet, hvor 3's eget netværk halter.

3-kunderne får nu mulighed for at udnytte konkurrenten Telias netværk de steder i landet, hvor 3's eget netværk halter.

Det meddeler 3 og Telia i en fælles pressemeddelelse.

Den nye aftale med Telia betyder samtidig, at 3 dropper sin eksisterende aftale med TDC, der ikke inkluderer data på 3G-nettet.

"Aftalen omfatter national tale og dataroaming på 3G, og den forventes implementeret ved udgangen af februar 2016," skriver 3 om det nye samarbejde med Telia.

"Vores kunder er storforbrugere af deres smartphones, og det er de, uanset hvor i landet de befinder sig. Derfor er det vigtigt for os, at vi nu har sikret, at vores kunder i fremtiden også har fuld dataadgang i yderområderne. Samtidig er vi nået frem til en aftale, som både vi og Telia er glade for," udtaler Morten Christiansen, administrerende direktør i teleselskabet 3.

Telemarkedet konsoliderer sig

Telia har i forvejen et tæt netværkssamarbejde med Telenor, og med den nye netværkssamarbejde med 3 kan Telia glæde sig over at kunne tjene ekstra penge på det allerede eksisterende netværk.

"Aftalen er i kraft af sin størrelse god for forretningen og vores indtjening, og den er samtidig vidnesbyrd om den høje kvalitet, som vores netværk har," udtaler Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia, i pressemeddelelsen.

Det er i øvrigt interessant, at aftalen mellem Telia og 3 kommer få måneder efter, at den stort anlagte fusion hos Telia og Telenor måtte droppes på grund af de mange krav fra EU's side.

Læs om det her: Total kollaps for Telia og Telenor: Hvordan kunne det gå så galt?

3's administrerende direktør, Morten Christiansen, udtalte i den forbindelse til Computerworld, at det er 3's holdning, at selskabet gerne vil tage del i konsolideringer, hvor det har mulighed for det.

"Vi mener, at vi er den rigtige partner at have med i en konsolidering, fordi vi typisk er den mindste og den senest tilkomne. Det gør, at vi som lille spiller kan komme ind og få den skala, som vi i forhold til nogle markeder mangler," lød det blandt andet fra 3-direktøren.

Læs også:

3-direktør efter fusions-kollaps hos konkurrenter: 3 klar til at fusionere med rival i Danmark

Teleselskabet 3 har fundet vækst-formlen: Nu vælter pengene ind

LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

TDC vs. Telia & Telenor vs. 3: Her er dit teleselskabs styrker og svagheder i den nye telekrig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere