Artikel top billede

Apple skyder tv-tjeneste til hjørne: Apple-fjernsyn udsættes på ubestemt tid

Apple ser ud til at have udsat alle planer om en særlig tv-streaming-tjeneste.

Apple har i et stykke tid arbejdet på at udvikle en særlig streaming-tjeneste til verdens brugere af især Apple TV-enheden, men alle planer er nu lagt i graven - i hvert fald midlertidigt.

Sådan lyder det fra topchefen for den store amerikanske tv-kanal CBS, Les Moonves.

Han siger til amerikanske Business Insider, at CBS ellers indgik i samarbejdet med Apple.

"Apple har drøftet det, og det er min opfattelse, at selskabet nu har trykket på pause-knappen," lyder det fra ham.

Apple har angiveligt arbejdet efter en plan om, at tv-tjenesten skulle være abonnements-baseret og skalerbar, så brugerne ville kunne vælge og betale for forskellige pakker.

Ifølge CBS-bossen nåede CBS og Apple faktisk så langt i drøftelserne, at de havde fastlagt et prisniveau for tjenesten - nemlig mellem 30 dollar og 40 dollar om måneden.

Det svarer til mellem 200 kroner og 275 kroner om måneden.

Netop prisen har tidligere stået som et centralt element i Apples planer, idet den typiske amerikanske familie typisk betaler omkring det dobbelte - altså i omegnen af 80 dollar - om måneden for kabel-fjernsyn.

Apple har således angiveligt drøftet planerne med flere tv-selskaber, der imidlertid har meddelt, at de ville have en større del af kagen, end Apple har fundet rimeligt.

Men efter prisniveauet var kommet på plads, besluttede Apple sig for at skyde planerne til hjørne.

Ifølge Les Moonves ændrer Apples planer ikke ved det faktum, at tiden er ved at løbe ud for det traditionelle kabel-tv, der synger på sidste vers.

I stedet tilhører fremtiden live-streaming-tjenesterne - med eller uden Apple, siger han.

"Det kommer til at ske. Folk vil ikke bruge penge på kanaler, som de ikke gider se," siger han.

Apple har også tidligere arbejdet på at udvikle et Apple-fjernsyn, der i lækkerhed og finish skulle udfordre top-spillerne på markedet for fjernsyn.

Apple skrottede imidlertid også disse planer i foråret.

Det kan du læse mere om her: Apple-fjernsyn lagt i graven: Apple dropper udvikling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere