Artikel top billede

Alle film på Netflix skal omkodes i 2016. Det betyder langt mindre trafik på nettet.

Netflix vil omkode alle film for at spare båndbredde

Netflix æder læssevis af båndbredde, og derfor har streaming-firmaet nu udviklet en ny algoritme, der skal gøre kvaliteten bedre og fil-størrelsen mindre. Hele filmkataloget skal omkodes i 2016.

Streaming-firmaerne sluger båndbredde i den helt store stil, hvilket konstant kræver bedre encoding. 

70 procent af net-trafikken beslaglægges således af firmaer som HBO, Amazons videotjeneste og ikke mindst Netflix, der er den helt store grovæder.

Knap 40 procent af den amerikanske internettrafik beslaglægges nemlig af filmgiganten.

Læs mere her: Her er tjenesterne der tømmer nettet for kræfter

Med en estimeret kundedatabase på 60 millioner brugere, der i gennemsnit sluger 45 gigabyte båndbredde per måned, skubbede Netflix i 2015 cirka 329,400,000,000 gigabyte data gennem netværksinfrastrukturen, der går mere og mere i knæ.

Det skriver The Stack.

Flere vurderer faktisk allerede nu, at streaming-tjenesterne er dræbende for internettet, og intet tyder på, at brugernes ønsker om film via nettet bliver mindre i fremtiden.

Læs mere her: Netflix dræner bredbåndsnettet for saft og kraft

Netflix vil komprimere smart

Derfor har teknikkerne hos Netflix været på overarbejde og udviklet en ny algoritme, der kan komprimere materialet mere effektivt.

Efter fire års arbejde er filmsiden således klar til at tage et nyt video-encoding-system i brug, der i følge firmaet skal reducere trafikken markant.

Den ny kompressionsteknik er mere intelligent i sit arbejde, og den kan automatisk vurdere hvilke bit-rates, der er nødvendige, eller om kvaliteten kan opretholdes med mindre plads og lavere båndbredde.

Som et eksempel fortæller Netflix, at en tegnefilm ofte indeholder store blokke af farver og relativt lidt bevægelse. Ligeledes kan store sektioner af data ofte genbruges i komprimeringsprocessen og derved spare plads på både serveren og under transporten til brugeren.

Ligeledes er der stor forskel på, hvor meget plads forskellige scener sluger.

En af de største udfordringer for encoding er et turbulent hav med vand i bevægelse, scener med tåge eller bløde filtre i scenerne. Det giver virkelig dårlig komprimeringsøkonomi.

Det gør film som Das Boot, Superman og The Perfect Storm til notoriske udfordringer for encoding-entusiaster

Minus 20 procent

Netflix vurderer, at den ny teknik kan spare cirka 20 procent, uden at det vil have indflydelse på kvaliteten.

Firmaet forventer, at hele om-kodningen vil være udført i slutningen af 2016, efter de globale serverfarme har tygget sig gennem materialet bid for bid.

De første 1.000 film er om-kodet i slutningen af marts, og alle petabyte af data fra streaming-tjenesten skal være på plads ni måneder senere.

Fremtidens krav til Netflix, og de øvrige streaming-tjenester, inkluderer eksempelvis 4K og andre pladskrævende formater.

Så de besparelser, der kan gøres med denne encoding-teknologi, kan hurtigt blive tilbageerobret af ny krav fra brugerne og derved trække verdens båndbredde i knæ igen.

Læs også:
Netflix' masterplan er filmverdenens værste mareridt - men kunderne jubler

Nye regler på vej: Din konto til Netflix og HBO skal fungere i alle EU-lande

Netflix losser danske priser i vejret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere