Artikel top billede

Hårdt pressede Mozilla klar med helt ny 64-bit Firefox til Windows

Windows-brugerne har nu mulighed for at hente Firefox-browseren i en 64-bit-udgave.

For fem år siden havde Firefox-browseren ifølge Statcounter en global markedsandel på over 30 procent.

Den markedsandel er siden blevet mere end halveret og ligger nu på lidt over 14 procent.

Firefox-browseren befinder sig med andre ord i en dyb krise.

Selvom en netop frigivet 64-bit-udgave af Firefox til Windows næppe alene kan sætte en stopper for krisen, må man sige, at det er ganske vigtigt, at Mozilla nu også er med på 64-bit-vognen.

Firefox i 64-bit-udgaven til Windows er frigivet i den færdige udgave i forbindelse med version 43.0 af open source-browseren.

64-bit-udgaven til Windows figurerer nu på Mozillas download-side, hvor man allerede har haft adgang til 64-bit-udgaver til Mac OS X og Linux i noget tid.

Hidtil har 64-bit kun været i beta til Windows, men nu er Mozilla altså klar med den færdige version.

Hård kamp mod Chrome

At en 64-bit-udgave nu også findes til Windows betyder, at Mozillas browser generelt bliver bedre til at håndtere flere faner på samme tid og i det hele taget kan klare flere opgaver, uden at det går ud over hastigheden.

Man skal dog også være klar over, at ikke alle tilføjelser og plugins understøtter 64-bit-udgaven.

Samme problemstilling så vi også, da Googles Chrome-browser sidste år blev lanceret i en 64-bit-udgave. 

Den nye Firefox-browser giver i øvrigt også brugerne flere nye funktioner - blandt andet kan man i private browsing-mode nu blokere trackere, fremgår det af informationerne om version 43.0.

I de seneste fem år, hvor Firefox' markedsandel er styrtdykket, er Internet Explorer også faldet voldsomt - mens Googles Chrome så til gengæld er eksploderet i popularitet.

I dag ligger Chrome ifølge Statcounter på en globalt markedsandel på 54 procent, mens Firefox og IE ligger og slås med hinanden med markedsandele på 14-15 procent.

Læs også:

Microsoft på vej med besked til millioner af brugere: Nu skal gamle browsere fjernes

Mozilla trækker sig: Dropper Firefox OS til smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere