Artikel top billede

Foto: Lotus Head.

Efter stort regnskabsfusk: Toshiba fyrer 6.800 medarbejdere

Toshiba meddeler, at selskabet påregner et tab på 31 milliarder kroner, efter stor sag om regnskabsfusk har ramt det. Læs her, hvordan Toshiba med fyringer vil vende skuden igen.

Den japanske teknologikæmpe Toshiba har tidligere i år indrømmet, at der er blevet pyntet på selskabets regnskaber i de seneste seks år.

Nyere meldinger fra Toshiba med alt fra bærbare computere, fjernsyn og udstyr til atomkraftværker på hylderne lyder på, at selskabet vil rapportere et tab på 550 milliarder yen svarende til 31 milliarder kroner i sit kommende regnskab.

Underskuddet betyder samtidig, at Toshiba vil skære 6.800 jobs, inden det bliver april 2016.

Det skriver BBC.

En gigant i krise

Toshibas systematiske regnskabsfusk med polstringer på godt 8,5 milliarder kroner i virtuelle penge førte i sommers til, at selskabets nu tidligere præsident Hisao Tanaka blev fyret.

Herefter tiltrædte selskabets bestyrelsesformand Masashi Muromachi på posten som topleder.

Nu har de nye meldinger om det reelle tab i regnskaberne så sendt selskabets aktiekurs ned med 10 procent.

Aktietaber løber helt op i 40 procent, hvis investorerne ser på det samlede tab fra april, hvor regnskabsskandalen begyndte at rulle.

Meldingerne om det store hul i regnskaber kommer ellers i forbindelse med, at Toshiba vil restrukturere virksomheden med en større plan, der udover fyringsrunden også inkluderer salg af en tv-fabrik i Indonesien for 170 millioner kroner.

Samtidig kigger den japanske kæmpe med omkring 200.000 ansatte efter partnere i medicinalindustrien for at tjene noget af det tabte ind igen.

Læs mere om Toshibas store redningsplan her

Læs også:
Historien om hvordan Japan begik harakiri som elektronik-stormagt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere