Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal /)

"Vi vil hellere uddanne vores ansatte og risikere at de rejser, end at lade være med at uddanne dem og så risikere, at de bliver"

Interview: Den aarhusianske it-virksomhed Systematic bruger hvert år 20 millioner kroner på at uddanne sine ansatte. Men det kræver hård styring, lyder det fra Systematic-direktør Michael Holm.

"Vi vil hellere uddanne vores ansatte og risikere, at de rejser, end at lade være med at uddanne dem og så risikere, at de bliver."

Sådan lyder mottoet for Michael Holm, direktør i det aarhusianske it-firma Systematic, som sidste år brugte mere end 20 millioner kroner til efteruddannelse af virksomhedens omkring 500 ansatte.

Investeringen i efteruddannelse svarer til mere end syv procent af den samlede lønsum i firmaet.

På samme måde har Systematic det seneste år skruet op for efteruddannelsesindsatsten, så de ansatte udover egen tid også årligt bruger mere end 10 arbejdsdage på at blive dygtigere.

Michael Holm kan derfor ikke genkende billedet af, at it-folk i høj grad er overladt til selv ved at sørge for at holde deres viden ajour.

Det fremgik ellers for nylig af en rapport fra fagforeningerne Samdata, IDA og Prosa.

Her fremgik det blandt andet, at kun hver sjette it-ansatte i løbet af et år får papir på det, de lærer på diverse efteruddannelseskurser.

Læs også:
It-firmaer skriger på arbejdskraft - men svigter når det gælder efteruddannelse af egne folk

Michael Holm erkender dog, at indsatsen for at holde sine ansattes kompetencer skarpe øger risikoen for, at de forsvinder til andre job.

Men det er en del af den virkelighed, man må forholde sig til, hvis man vil være chef i en virksomhed, der baserer sig på viden, mener Michael Holm.

"Jo mere viden, jeg putter i rygsækken på medarbejderne, jo mere attraktive bliver de jo også på markedet. Men for mig er et samspil mellem, at jo mere jeg uddanner folk, jo mere skal jeg som chef arbejde med den måde, jeg agerer på for at gøre virksomheden interessant at arbejde i. Det dilemma er sundt og det flytter virksomheden," siger Michael Holm.

Han peger samtidig på det paradoksale i, at virksomheder er tvunget til at bogføre efteruddannelse som en udgift i stedet for som en aktiv investering.

Fjernede man den barriere, ville det være nemmere for virksomheder at bruge lidt flere penge på kompetenceudvikling.

Et paradoks

"Jeg ved godt, det ikke er så simpelt, og at det er svært at pille ved de her regler. Men hvis vi er et vidensamfund, så er det en lidt sjov vinkel, vi har på det der. Viden opfattes som en omkostning, mens skrivebordet, pc'en og kontorstolen er noget, der kan afskrives, som om det er et længevarende gode. Det er et paradoks," siger Michael Holm.

Hos Systematic har hver enkelt medarbejder sin egen individuelle kompetenceplan, som blandt andet er omdrejningspunktet, når en medarbejder indkaldes til en af de faste udviklingssamtaler.

"Vi holder fast ved, at der skal bruges tid på uddannelse, så vi også er dygtige i overmorgen. Derfor er det vigtigt for os, at en komptenceplan ikke bare er et festskrift, der ligger i en skuffe," siger Michael Holm.

Af samme grund styrer Systematic hele efteruddannelsesområdet centralt. På den måde undgår man, at en mellemleder falder for fristelsen til at spare penge ved at skære ned.

"En leder sidder måske med et projekt, der er under pres, og så er det for nemt, at sige nej til at sende en medarbejdere på kursus. Derfor styrer vi uddannelsesindsatsen centralt," slutter Michael Holm.

Læs også:

To ud af tre hardcore it-folk har job udenfor it-branchen

Interview: Derfor skal børn fra iPad-generationen lære at programmere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere