Artikel top billede

3,2 milliarder internetbrugere: Sådan bruger vi nettet i 2016

Mobilen er på vej til at blive den primære platform til internetadgang. Det har stor betydning for, hvordan der handles og ikke mindst annonceres i de kommende år. Læs er, hvad det betyder i praksis.

Ifølge it-analysehuset IDC er der stadig masser af plads til nye brugere af internettet.

Således spår regnedrengene, at der i slutningen af det næste år vil være 3,2 milliarder mennesker på nettet, hvilket svarer til lige godt 45 procent af klodens samlede befolkning.

Af disse estimerer IDC, at to milliarder kommer til at bruge mobile enheder til at surfe fra.

Her kan du læse IDC's udlægning af tallene.

Lidt mere dystert er det, at selskabet forudsiger en ganske lav vækst i antallet af internetbrugere frem mod 2020 på blot to procent om året - med mindre, der kommer nye metoder til at sprede internettet til de resterende fire milliarder potentielle brugere.

IDC nævner blandt andet forsøgene fra Google, SpaceX og Facebook med højtflyvende balloner, fly og satellitter som eksempler på nye metoder til netspredning.

Der er dog ganske usikkert, om disse tiltag kan være med til at udbrede internettet mærkbart til eksempelvis det afrikanske kontinent.

Mobilos er vejen til nettet

En anden tendens er, at mobilen bliver mere og mere et surf-redskab fremfor et ringe-redskab, lyder det fra IDC.

"I løbet af de næste fem år kommer antallet af mennesker, som udelukkende bruger mobile enheder til at komme på nettet, til at stige med 25 procent per år," skriver Scott Strawn fra IDC i en pressemeddelelse.

Ligeledes vil den tid, vi tilbringer på nettet med vores mobiltelefon, øges.

"Den måde, vi anvender nettet på med mobile enheder, vil betyde en eksplosiv vækst i handel via mobilen og mobile annoncer," forudser IDC-manden på baggrund af firmaets tal.

Analyser af, hvad vi anvender nettet til, når vi er logget på, understøtter da også hans påstand.

Mere end to milliarder af os bruger e-mail og læser nyheder på nettet. Mere end en millirad bruger netbanken, streamer musik og leder efter nyt arbejde.

Og så viser tendensen altså også, at der er flere og flere, der handler på nettet.

Ifølge IDC vil flere erhvervsområder som rejser, bøger og online undervisning omsætte for mere end 685 millioner kroner (100 millioner kroner) i 2015.

Ligeledes oplyser IDC, at stort set alle forøgelser af annoncebudgettet vil blive rettet mod mobil-annoncering eller mod online-video.

I denne infografik kan du se, hvordan IDC mener, at verden bruger nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere