Artikel top billede

Myndighedspåbud til Oracle: Tvinges til at advare millioner af brugere om usikker Java

Oracle har vildledt sine brugere omkring Java-opdateringer i flere år, mener den amerikanske handelskommission. Nu bliver Oracle så tvunget til at advare dig om farlige Java-versioner på din maskine.

It-giganten Oracle er i et forlig med Den Amerikanske Handelskommission blevet beordret til at advare sine brugere, hvis de kører en ældre og dermed usikker version af den meget udbredte Java-software.

Mere konkret mener Handelskommissionen, at Oracle har ført sine brugere bag lyset, når it-selskabet har hævdet, at brugernes computere har været 'trygt og sikkert' med de seneste Java-opdateringer.

"Under opdateringen har Oracle fejlet ved ikke at informere forbrugerne om, at Java SDE-opdateringen kun automatisk fjerner den senest software-version, mens den ikke fjernede tidligere installerede versioner lanceret tidligere end Java SE version 6 update 10," skriver Handelskommissionen på sit site.

Danmark hårdt ramt af usikker Java

Dermed mener Handelskommissionen, at forbrugerne stadig kan have haft usikre Java-versioner på deres pc'er, der dermed gjorde dem nøgne og åbne for hackere.

I alt anslår handelsorganisationen, at Java er installeret på 850 millioner computere.

Oracle har ifølge aftalen mellem Handelskommissionen og it-giganten været opmærksom på, at der siden erhvervelsen af Java med opkøbet af Sun i 2010 har været seriøse sikkerhedsudfordringer omkring ældre versioner af Java, når programmet blevet opdateret.

Handelskommissionen hævder også, at Oracle i løbet af 2011 diskuterede i flere interne dokumenter, at opdateringsprocessen ikke var effektiv nok, hvilket resulterede i en række hackersager med Java i den efterfølgende tid.

Blandt andet blev der i starten af 2013 opdaget et stort hul i den udbredte software-platform, hvor myndighederne advarede danskerne om benytte Java.

Senere på året var det leverandøren bag NemID, Nets, der var ude at advare mod Java-opdateringer.

Læs også:
Nu er det slut med Java til NemID: Her er den nye løsning

Oracle skal advare brugerne

I aftalen mellem Handelskommissionen og Oracle er det nævnt, at Oracle skal advare sine brugere undervejs i Java-opdateringsprocessen, hvis det viser sig, at de har gammel Java-software liggende på deres maskine.

Samtidig skal Oracle også fortælle brugerne om risikoen ved at have en gammel Java-version liggende samt give dem mulighed for at afinstallere de gamle Java-versioner.

"Dertil skal selskabet på sociale medier og på sit website fortælle bredt om til kunderne, hvordan de fjerner gamle versioner af Java-softwaren," lyder på fra den amerikanske handels- og forbrugermyndigheds website.

Udover en pressemeddelelse omkring betingelserne for Oracle til at oplyse sine kunder om de farlige Java-versioner, har Handelskommissionen også udarbejdet en mere forbrugervenlig orientering.

Under overskriften "Hvad er værre en gammel kaffe? Gammel Java." har Handelskommissionen med et ordspil på Java-kaffe ridset betingelserne op i aftalen mellem myndigheden og Oracle for helt almindelige forbrugere, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:
Oracle droppede Ask Toolbar: Nu får du installeret søgemaskine i stedet, når du opgraderer Java




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere