Artikel top billede

Foto: Dan Jensen (Foto: Dan Jensen)

Her er verdens 20 mest populære programmeringssprog i 2015

Java er tilbage på førstepladsen over de mest populære programmeringssprog i verden.

Java er det førende udviklingssprog i virksomhedernes backend og forbrugernes smartphones.

Derfor har programmeringssproget fra Oracle endnu engang kapret førstepladsen over de mest fremgangsrige programmeringssprog i 2015 foran sidste års populæreste sprog, C.

Det fremgår af det såkaldte TIOBE-index, som er en forkortelse af 'The Importance Of Being Earnest' (vigtigheden af at være seriøs, red.).

I indekset bliver forskellige programmeringssprog målt mod hinanden på søgeaktivteten i blandt andet Google, Bing og Yahoos søgemaskiner.

Læs også: Test-dig-selv: Er du skrappere end Danmarks bedste programmører?

Virksomheden bag indekset, TIOBE Software, understreger, at selskabets indeks ikke er en oversigt over de bedste eller de mest benyttede sprog, men de mest eftersøgte på nettet.

Gamle travere i toppen

For 10 år siden lå Java også nummer 1 i søgekonkurrencen, og alle i top 5 er programmeringssprog, der har været ekstremt populære i de seneste årti.

Samtidig indikerer TIOBE Software, at fremtiden ser lys ud for Java, da sproget har udviklet sig til at integrere moderne features som Lambda-udtryk.

Årets højdespringere på listen er Visual Basic .NET, Swift, Pascal og Groovy, mens Objective-C og PL/SQL må notere sig den største nedgang.

Du kan se hele top 20-listen og læse TIOBES egne fortolkninger af udviklingen inden for søgningen efter programmeringssprog her (klik for større billede):


Kilde: Tiobe.com

Læs også: 
Kan man lære at programmere på en time?

I fodsporene på it-Danmarks grundlægger: Her er Peter Naurs tre mesterværker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere