Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Topchefer forlader danske InfoCare: Moderselskab indsætter ny dansk ledelse

InfoCares danske topchef Kim Lyngaa forlader sammen med direktør-kollega virksomheden, der indsætter en stort set helt ny ledelse.

Efter en årrække med omstruktureringer siger norske InfoCare farvel til stort set hele den danske ledelse med administrerende direktør Kim Lyngaae i spidsen, mens selskabet i samme ombæring har valgt at opsige en række medarbejdere i primært salgs-afdelingen.

Kim Lyngaae forlader stillingen sammen med den hidtidige leverance-direktør Jannic Rasmussen, mens salgsdirektør Preben Rasmussen tidligere har forladt virksomheden.

Ny administrerende direktør for det danske selskab bliver den hidtidige HR- og økonomi-direktør, Tanja Lykkehøj Holsøe.

Hun kommer til at sidde i spidsen for en helt ny direktion bestående af kommerciel direktør Lasse Granly, stabs-direktør Kim Pedersen samt Brian Holch, der bliver såkaldt field service director.

"Jannic [Rasmussen. red] og jeg har valgt at takke af for denne gang. Jeg har efter fire år i denne butik nu lyst til at prøve noget andet, og jeg synes, at timingen er rigtig," siger Kim Lyngaae til Computerworld.

Omstrukturering

Kim Lyngaae har gennem de seneste fire år stået i spidsen for en modernisering og omstrukturering af forretningen, hvor dele af funktionerne blandt andet er blevet flyttet til Sverige, ligesom der er blevet opbygget en stærk salgs- pg leverance-organisation.

Han ser nu sin opgave som afsluttet.

"Min opgave her er løst, og jeg føler, at jeg skal videre i mit arbejdsliv nu," siger Kim Lyngaae, der ikke har et andet job på hånden.

InfoCare Danmarks omsætning er faldet i en årrække fra knap 170 millioner kroner i 2010 til 120 millioner kroner i 2015.

Selskabet kom ud med millionstore underskud i både 2011, 2012 og 2013, men landede et overskud på knap en million kroner i 2014.

I samme periode er medarbejder-antallet blevet omtrent halveret til nu omkring 120 ansatte.

Mistede pludseligt kunder

2015 bliver imidlertid ikke et godt år, da InfoCare i årets løb pludselig mistede et par store kunder.

"Kunder kommer og går, men det var alligevel en overraskelse for os at miste dem, og det vil kunne mærkes i resultatet," siger Kim Lyngaae.

InfoCare er i den forbindelse i gang med at tilpasse sin danske salgsorganisation, som ifølge koncernchef Johan Ansterud har været relativ stor i sammenligning med de øvrige lande, som InfoCare er i.

Kim Lyngaae ønsker ikke at fortælle, hvor meget salgsafdelingen skal tilpasses, da 'øvelsen ikke er helt færdig endnu,' som han siger.

Skal fokusere endnu mere

Ifølge selskabet vil de nuværende kunder ikke mærke nogen forskel på den udskiftningen af ledelsen.

De fremtidige satsningsområder er en række ret snævre fokusområder.

"Vi har været foregangs-selskab i Danmark med at drive en meget fokuseret forretning, og det skal der ganske enkelt mere af på nogle snævre, udvalgte områder," siger Kim Lyngaae.

Disse områder er staffing services (udlejning af mandskab), field services inden for især retail samt logistik-services.

"Det er der, kommer til at bruge tid fremover," siger Kim Lyngaae.

InfoCares nye direktør i Danmark, Tanja Lykkehøj Holsøe, har i de senere år kørt et tæt parløb med Kim Lyngaae.

Den formelle overdragelsesdato er endnu ikke på plads, men det ligger fast, at Kim Lyngaae vil blive i virksomheden i den næste måneds tid, hvor opgaver og ansvar skal overdrages.

"Det bliver en glidende overgang. Tanja [Lykkehøj Holsøe, red] og jeg har haft et tæt samarbejde i alle årene. Vi sidder lige ved siden af hinanden, og hun har været en del af den daglige ledelse i flere år, så man må sige, at hun er den naturlige efterfølger," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere