Artikel top billede

Microsoft meddeler: Besked om at opgradere til Windows 10 på vej til virksomheder

Notifikationerne om opgraderingen til Windows 10 vil snart ramme proceslinjen hos en stor del af de virksomheder, der kører Windows 7 Pro og Windows 8.1 Pro.

De små virksomheder, der kører Windows 7 og Windows 8.1, vil snart begynde at modtage notifikationer på brugernes pc'er om, at Windows 10 er klar til at blive installeret.  

Det oplyser Microsoft i et blogindlæg på Technet.

Microsoft skriver, at der nu er over 200 millioner millioner enheder, der kører Windows 10.

Det skyldes ifølge Microsoft ikke mindst, at mange forbrugere har taget godt imod muligheden for en gratis opgradering og Get Windows 10/Hent Windows 10 - det lille Windows-ikon på proceslinjen, der gør det let at hente Windows 10.

Nu meddeler Microsoft, at mange små virksomheder har efterspurgt den samme mulighed for en let, gratis opgradering via Hent Windows 10.

"Ligesom forbrugerne vil de små virksomheder og organisationer snart kunne modtage notifikationer om opgraderingen og så direkte opgradere til Windows 10 via et letanvendeligt interface fra proceslinjen på deres Windows 7 Pro eller Windows 8.1 Pro pc."

Microsoft oplyser, at notifikationerne om opgraderingen til Windows 10 vil begynde at blive rullet ud i USA i denne måned og efterfølgende på andre markeder.

Kriterierne er, at man har en licens til Windows 7 Pro eller Windows 8.1 Pro, at maskinen er sat op til at modtage opdateringer direkte fra Windows Update, og at man er sluttet til et Active Directory-domæne.

Sådan hindrer du en opgradering

Selvom Windows 10 generelt er blevet positivt modtaget, er det dog langt fra givet, at alle it-ansvarlige vil sætte pris på, at brugerne begynder at opgradere til Windows 10, når notifikationer dukker op på maskinen.

Microsoft lover derfor også, at det bliver muligt at styre denne del for it-medarbejderne i de små virksomheder.

"Vi er også godt klar over, at der er tilfælde, hvor virksomhedskunder måske ikke ønsker at opgradere deres enheder individuelt," lyder det fra Microsoft.

Sådan gør du

De it-afdelinger, der ønsker at bevare kontrollen med, om der skal opgraderes, kan forhindre Hent Windows 10-appen og notifikationerne i proceslinjen på brugernes maskiner.

Se fremgangsmåden her.

De større virksomheder, der kører Windows Enterprise-udgaverne, vil ikke blive påvirket af Hent Windows 10-beskederne.

De kommer i stedet til selv at styre slagets gang via eksempelvis Windows Server Update Services (WSUS) eller System Center Configuration Manager.

"Vi mener, at disse ændringer balancerer behovet hos små virksomheder og organsationer, der ønsker lettere at kunne udnytte fordelene ved tilbuddet om den gratis Windows 10-opgradering, mens organisationer i alle størrelser får de værktøjer og kontrol-muligheder, de har behov for," skriver Microsoft.

Læs også:

Nu rykker Windows 10 også i virksomhederne: Her er planen for opgradering

It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere